Känslor som inte är i balans

Att inte kunna styra sina känslor är jobbigt och att dessutom inte kunna förmedla dem så att omgivningen förstår är nästan ännu värre. När man sedan inte förstår varför man reagerar på ett visst sätt i olika situationer är ytterligare en faktor som kan leda till frustration.

Bastis humör svänger väldigt mycket just nu och det är många starka känslor som han försöker uttrycka utan att vi alltid förstår vad han menar eller vill. Detta skapar en ännu större frustration hos Basti medans vi försöker finna anledningen till hans uttryck och göra honom nöjd. Hans energinivå pendlar kraftigt från att ena stunden vilja gå ut och leka till att när vi fått på honom kläderna inte orkar leka utan vill bli buren eller ligga i vagnen. Livet med kortison och andra mediciner är inte lätt.

Att se sitt barn vara på ett sätt man inte känner igen är jobbigt och ibland svårt att hantera då han blir så ledsen när man inte förstår hans vilja. När jag tar upp honom i famnen när han både är arg och ledsen för att ge honom en kram och han håller ett stadigt tag runt min hals samtidigt som han sakta tystnar och andningen lugnar sig är en skön känsla. Jag vill ge honom trygghet och kärlek så han känner sig älskad och lugn trots att hans kropp och knopp inte fungerar som han vill.

2 reaktioner på ”Känslor som inte är i balans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s