Hur gör man i sandlådan?

Vart går gränsen mellan lek och att barn är taskiga mot varandra? Ikväll var vi i lekparken där två killar i 5-6 års åldern också var. Dessa killar var jätte gulliga mot Basti när de var ensamma men när de var tillsammans vet jag inte om de gick över gränsen och var taskiga mot Basti. De låtsades att de hade något på kinden som de pratade i och sa mayday mayday samtidigt som de skrattade åt Basti som försökte förklara att han heter Basti och de trodde att han sa att han hette bajs och gjorde sig roliga över det. Jag såg på Basti att han blev lite osäker, men verkade inte ledsen. Jag berättade för killarna att han säger att han heter Basti, men vet inte om de lyssnade. Jag vill inte att Basti ska bli osäker utan kunna stå upp för sig själv genom att vara trygg i vem han är, men vill samtidigt inte att han far illa på vägen dit. Det blir särskilt viktigt för mig då man i vart fall nu ser att han inte är som alla andra genom att han har lite hår men framförallt sonden. När man inte varit förälder tidigare blev detta en ny situation för mig att hantera och lära av, men tycker inte att det finns ett självklart svar i alla lägen utan att man måste nog lära sig att situationsanpassa sitt beteende.

En reaktion på ”Hur gör man i sandlådan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s