Livet med cancer

Träffade en mamma till ett barn som har cancer idag på lekterapin. Tycker att det är både intressant och lite skrämmande att i stort sett alla föräldrar jag träffar oavsett ålder och bakgrund har samma upplevelse av resan när ens barn drabbas av cancer. När ens barn blir sjukt är det många som finns där för familjen till en början men desto längre in i resan man kommer blir man mer och mer ensam. Det är lätt att omgivningen återgår till sin stressiga vardag och själv är man kvar i vardagen med cancern. Det är oerhört viktigt att känna att man inte är ensam i den vardagen som skiljer sig åt från det liv man tidigare levde. Jag tror att när man inte lever med cancer är det svårt att faktiskt förstå hur det påverkar livet för familjen och alla ens relationer. Hur hanterar man sin partner, sitt barn och omgivningen? Vem kan man prata om detta med som verkligen förstår vad man går igenom? Jag tror att mycket stöd finner man hos andra föräldrar som är i denna vardag eller varit där, sedan är det oerhört viktigt att även få stöd utifrån för att få andra perspektiv på livet och försöka bryta av vardagen med cancer. Jag hade önskat att det fanns bättre forum för just detta och min förhoppning är att ajabajacancer kan fylla en plats i den här viktiga frågan. Jag måste också medge att jag kände mig lite stolt över mig själv idag som tog intiativ till detta samtal och avslutade samtalet med att föreslå att vi skulle ses för en promenad framöver. Detta skulle jag antagligen inte gjort innan Basti blev sjuk så antagligen har jag förändrats under den här resan och inte bara till det negativa.

Efter några timmar på lekterapin somnade Basti gott i vagnen. Det är underbart att se honom leka i en annan miljö än hemma och att ge honom många tillfällen till att se att det även är roliga saker på sjukhuset.

En reaktion på ”Livet med cancer

  1. Det är så härligt att se att han har fått tillbaka bus blicken i ögonen o att han leker för fullt. Han är en stor kämpe o ett stort charmtroll ❤️😘

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s