Närhet och relationer

Att sova nära sitt barn på natten kan vara alldeles underbart. Att känna hur barnet andas och verkar så lugnt är avslappnande. Det är inte en självklarhet för alla att ha den möjligheten av olika anledningar.

Innan Basti blev sjuk sov han i stort sett aldrig hos oss utan ville ha sitt egna utrymme. Jag är som han, har svårt att sova nära någon annan utan vill kunna röra mig obehindrat. Sedan vi kom hem från sjukhuset har vi ändå sovit tillsammans med Basti nästan varje natt. Ibland är det jag och ibland är det Micke som sover med honom medan vissa nätter försöker vi sova alla tre i samma säng. Oavsett hur mycket plats det finns i sängen för Basti kommer han alltid väldigt nära och om jag flyttar mig kommer han efter. Det är underbart på ett sätt att kunna ha honom nära men tyvärr påverkar det sömnen en hel del och även kroppen, men jag ska inte klaga då jag ändå har möjligheten att ha det så och vem som haft barn känner inte igen sig?

Jag hoppas dock att Basti framöver sover oftare själv både för min sömn men även för vår relation. Jag har skrivit det tidigare men att umgås med sitt barn nästan 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan samt tillsammans med sin partner på samma sätt utsätter alla relationer för påfrestningar som inte är det normala. Att sedan lägga på att barnet är sjukt gör inte saken lättare för relationen. Jag tror att det är nödvändigt att påminna sig själv om det med jämna mellanrum för att orka och för att försöka hitta tid för att göra något åt det. Jag har hört många som tycker att det är påfrestande ”bara” att leva med sina barn och respektive under fyra veckors semester så i relation till det har vi klarat oss bra hittills.

En reaktion på ”Närhet och relationer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s