Positivt med cancer?

Finns det någon mening med att cancern drabbade Basti? Jag har redan från första början sagt att är det något barn som ”ska” drabbas av cancer är det Basti med sin fantastiska levnadsglädje och omtanke. Det låter kanske märkligt att en mamma säger så om sitt barn med leukemi, men jag tror verkligen att Bastis bra egenskaper och syn på livet trots att han är så liten hjälper honom och oss även när det gäller att hantera cancern.

Igår när vi träffade Catja från Ellas hjältar sa hon något i stil med att vi är bra föräldrar till ett barn som drabbats av cancer. Jag har funderat lite på det sedan igår och kommit fram till att alla föräldrar till barn med cancer är fantastiska och tvingas till något vi aldrig skulle valt själva. Det gäller dock att försöka leva utan att begränsas av cancern när det är möjligt. Vi var väldigt begränsade medan Basti var inlagd på sjukhuset och delvis även under perioden med hemsjukvården, men vi har ändå försökt att hitta egentid och umgås med andra då det varit möjligt samt tagit med oss Basti på olika saker.

Tänk vad mycket positivt som trots allt kommit sedan cancern drabbade Basti. Vi har fått träffa många nya underbara människor och förbättrat relationen med många i vår närhet då Basti fört oss samman. Vi har fått se vilka enormt goda krafter det finns i samhället när många gått samman och ställt upp för oss på olika sätt. Vi fick stanna upp i ekorrhjulet som snurrade så fort att jag tappat kontrollen. Vad hade hänt om vi inte blivit tvingade att dra i nödbromsen just då?

För mig har det alltid varit viktigt med ett stimulerande jobb, men måste det innebära att man jobbar 8-17 på ett kontor? Finns det andra sätt att arbeta på med stimulerande saker som ändå ger en frihet att kombinera det med familjen? Mitt nuvarande jobb ger mig mycket frihet och är stimulerade men jag hoppas att jag när saker lugnat sig funderar på hur jag vill leva mitt liv och vågar chansa i livet och ge mig hän nya utmaningar när/om de kommer framöver. Vi måste leva i nuet och tänka på vad som blir bäst just nu men ändå våga utvärdera livet med jämna mellanrum. Detta tankesätt har cancern gett mig vilket är positivt. Jag vill inte vara en fegis som ångrar saker framöver och jag vill hjälpa andra om det är möjligt. Ajabajacancer är en början på detta och jag hoppas verkligen att det kommer gå bra.

3 reaktioner på ”Positivt med cancer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s