Glädjen förvandlades

Vi som hade en sådan bra eftermiddag igår och då vaknar Basti upp tokförkyld. Stackars liten är täppt i näsan och snorig, det kan inte vara lätt när han har sonden i näsan. Vi vet ju alla hur det är att vara väldigt förkylda och att lägga på momentet med en slang i ena näsborren skulle inte jag vilja. Som tur är har han ingen feber än så det är positivt. Basti verkar ändå ta det helt ok med förkylningen då han sovit hela natten i sin säng själv och när han vaknade ville han gå ut direkt. Vi får hoppas att det fortsätter så med den energin och inte blir sämre för honom i eftermiddag.

Basti har varit väldigt pappig senaste tiden och jag har inte fått göra något, inte ens fått byta blöjan om Basti fick bestämma. Basti och Micke leker på ett helt annat sätt än vad jag och Basti gör, allt blir ett spännande äventyr med pappa medan jag nog är mer stel i leken. Men efter eftermiddagen igår då vi lekte både på förskolan och framförallt i lekparken verkade även jag duga både igår kväll och idag när han vaknade. Då var pappa inte lika intressant längre. Det känns som Basti har svårt att ha oss båda och dela uppmärksamheten mellan oss utan det är en i taget som gäller, sedan kan det handla om några timmar upp till några veckor. Jag har inget att jämföra med men brukar barn vara så selektiva och inte riktigt kunna ha mamma och pappa lika mycket samtidigt? Är inget problem men en intressant iakttagelse tycker jag.

4 reaktioner på ”Glädjen förvandlades

  1. Agnes håller just nu på och ”spelar ut oss” mot varandra när det är nåt. Blir hon sur på mig så är det ”pappa ska ligga här, du ska gå bort” och sen kan hon vända när det är pappa som gör nåt hon är missnöjd med. Tror det beror lite på att hon har oss båda tillgängliga o med fullt fokus på henne dygnet runt, blir kanske för stor valfrihet gentemot om det skulle vara vanlig vardag med två föräldrar som även var upptagna med annat… kram o hoppas han kryar från förkylningen ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s