Torsdag och ny medicin

På torsdagar ska Basti ta en ny medicin och för att veta hur mycket av den som han ska ha på kvällen ska de ringa från sjukhuset. Det kom dock inget samtal idag utan när klockan passerat 20 ringde jag till avdelningen. Då det inte stod något i journalen var sköterskan tvungen att ringa till läkaren som gått hem. Efter ett tag ringde sköterskan tillbaka och informerade att han ska börja med en tablett idag och sedan lämna nya prover igen nästa vecka. Den nya medicinen som är en av två cytostatika som han får i sonden nu är i tablettform varför vi måste mortla tabletten, blanda den med vatten och därefter dra upp i en spruta för att kunna ge den. Jag hoppas att de ringer nästa torsdag så detta inte behöver upprepas för det är inte roligt att bli bortglömd och särskilt inte när det var första gången idag.

En reaktion på ”Torsdag och ny medicin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s