Blodprov och glädje

Basti hade full energi idag när han vaknade. Han var supertaggad på att åka till sjukhuset och vi tog bussen dit vilket han tyckte var ett äventyr. Väl framme vid provtagningen spexade han innan det var dags för sin tur. Han verkar inte ha så mycket emot att ta sina blodprov för när det var hans tur gick han före mig till rummet och visste exakt vad vi skulle göra och vilken leksak han ville låna. Det enda som egentligen var jobbigt var att jag höll fast hans hand på en värmedyna ”hallå mamma, släpp!” fick jag höra några gånger. Sköterskan tyckte Basti var väldigt verbal och rolig med sina olika kommentarer. Det fanns ingen remiss för blodprov inlagda idag utan de fick ta en annan remiss och jag fick gå upp till avdelningen för att kontrollera så att det inte saknas något nästa vecka då han ska ta nya prover.

På avdelningen busade Basti runt och sprang i korridorerna med ett leende över hela ansiktet samtidigt som ögonen tindrade. Basti ville inte alls gå hem från sjukhuset utan ville busa och leka men då vi hade en tid att passa fick jag ändå ta med honom därifrån och så får vi besöka lekterapin nästa gång vi ska till sjukhuset istället. Det känns ändå väldigt skönt att Basti gillar sjukhuset numera och jag tror han tycker det är extra roligt när han vet att vi kan gå hem när vi vill samt att han inte är uppkopplad med slangar. Energin håller dock inte så länge hos Basti utan han somnade på vägen hem i vagnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s