AjaBajaCancer

Ett inlägg på Instagram har lett till att en ideell förening har bildats! Jag och en annan mamma till ett barn med cancer har bildat en ideell förening som ska hjälpa barn och familjer att kämpa mot cancer. Vi har båda upplevt att det finns mycket vi skulle vilja förbättra för våra barn och som vi saknar under den här resan och där ska vi göra skillnad har vi bestämt.

Tänk att sociala medier har lett till detta projekt då vi fick första kontakten via en grupp på Facebook och därefter träffades vi på sjukhuset och det känns som om hon har blivit som en slags fadder till mig i den här cancervärlden. Att få prata och ställa frågor till andra föräldrar i en situation då livet kastas omkull av cancern är oerhört värdefullt då läkarna inte kan eller vill ge all information. När jag sedan slängde ut ett inlägg på Instagram om en hashtagg svarade Tove och efter det har vi påbörjat vårt projekt. Vi hoppas att föreningen ska bli något stort som verkligen kommer göra skillnad. Vi kommer inte vara en konkurrent till Barncancerfonden som gör ett fantastiskt jobb utan vi hoppas kunna bli ett komplement och samarbetspartner då vi vill stödja deras arbete med att finansiera forskningen om barncancer, ett av våra mål är att 5/5 som drabbas av cancer ska klara sig. Ni får gärna följa oss på Facebook och Instagram där mer information kommer inom kort eller använda vår hashtagg.

När jag kom hem från vårt möte idag var det alldeles tyst hemma och jag letade efter Basti både i soffan och sängarna men hittade inte honom. Efter ett tag hittade jag vår lilla kille under bordet där han somnat med sin Vargis. Hans provresultat idag var helt ok även om vi märker att de är på nedåtgående men det är helt normalt där vi är i processen just nu där kroppen hanterar förra veckans cytostatika.

2 reaktioner på ”AjaBajaCancer

  1. Gratulerar och stort lycka till. Det är så värdefullt att kunna dela oro och glädje och alla känslor med någon som genomgår samma sak som ni gör❤️Min dotter har oxå fått mkt god kontakt med andra föräldrapar på barncanceravd syd i Lund, genom sms bla håller dom kontakt

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s