Djurgården

Vissa miljöer är fortfarande väldigt mansdominerade såsom exempelvis hockeymatcher. Det är väldigt låg andel kvinnor i publiken även om det blir fler och fler. När jag var på Mac Donalds innan matchen idag var det 95 % män där i köerna som gick huller om buller. Jag valde givetvis en av de långsammaste märkte jag efter ett tag och det blev inte bättre av att dessa män i köerna inte verkade se mig utan bara gick förbi i kön. Jag brukar inte bli arg men då blev jag det för varför kan de inte visa respekt och se sina medmänniskor, vi skulle ju på samma match och var där i god tid innan den skulle starta. Det blev ingen bra start på kvällen med den uppladdningen.

Det blev mycket bättre med uppladdningen inne på Hovet, vilken stämning inför matchen och så bra de spelade första perioden. Sen gick det bara utför med spelet och Djurgården förlorade på sudden. Jag är väldigt hockey intresserad och laget jag håller på är Djurgården i med och motgång men måste erkänna att jag blivit lite besviken på att Djurgården inte hört av sig till oss efter att Micke och jag skrev till dem medan Södertälje SK svarade omedelbart när Micke skrev till dem och AIK hockey har ett jätte fint arbete för Barncancerfonden med sponsring och hockeykompisar till barnen som är sjuka. Det är väldigt fint och uppskattat engagemang som även jag uppskattar väldigt mycket trots att jag inte håller på de lagen, samma sak gäller Hammarby fotboll som visade sitt stöd för Barncancerfonden i premiärmatchen i allsvenskan i helgen. Det finns säkert många fler klubbar runt om i Sverige som gör massa bra saker. Jag blir väldigt glad när idrotten använder sin styrka till att stötta och hjälpa andra i samhället när de har möjlighet. Jag önskade mer sådant engagemang från Djurgården som betyder mycket för mig, jag vill vara en stolt Djurgårdare hela tiden. Jag vet att Djurgården skänker pengar till matchens lirare som ofta går till Barncancerfonden och att spelare från hockeyn och fotbollen besöker sjukhuset men kan man göra något mer som blir ännu personligare och kommer närmare de sjuka barnen? De bjuder även in till matcher som jag skrivit om tidigare, men det kan verkligen utvecklas till något ännu större och bättre. Jag tror min besvikelse ligger i att av det jag sett är inte Djurgården bäst på just denna fråga men de gör kanske mer som jag inte känner till.

Jag vill såklart att Basti ska växa upp och känna samma glädje och kärlek till ishockey och fotboll som jag gör. Givetvis önskar jag att han kommer hålla på Djurgården framöver även om Micke håller på andra lag. Jag vill att Basti ska välja lag själv och då kan en sådan sak som det engagemang som lagen ger till barnen vara avgörande för vilket lag som kommer få hans kärlek resten av livet och det är så klubbarna utvecklas och växer i medlemsantal framöver. Av dessa anledningar är ofta dessa frågor kring idrotten viktiga både för klubbarna och individen.

En reaktion på ”Djurgården

  1. Basti är fri att välja lag så länge han väljer rätt och de är djurgården, de e sen gammalt. 😂❤️❤️❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s