Playdate

Äntligen fick Basti bara vara barn och leka med två av sina kompisar från förskolan hemma hos oss. Det tog inte många minuter tills leken var i full gång trots att det var över fem månader sedan de sågs sist. Den glädjen i hans ögon när han fick leka med tvillingarna var helt underbar att få uppleva. Vårt hem förvandlades snabbt till en stor lekplats och alla leksaker kom fram för att vara med i leken. Det var inte mycket tjafs mellan barnen om olika leksaker utan de delade med sig och verkade ha väldigt roligt tillsammans, längtar tills de får den tiden tillsammans på förskolan igen och hoppas att vi snart kan ses igen för mer lek. De hann knappt lämna vårt hem förrän Basti kröp upp i sängen medan jag var på toaletten och han somnade direkt. Det tar på hans krafter med leken så det blir intressant att se framöver hur mycket han orkar vara på förskolan.

Det var Bastis första playdate och det är alltid lite nervöst att träffa nya människor tycker jag. Vi har endast träffats vid inskolningen av barnen och vid hämtning och lämning på förskolan tidigare. Micke och jag försökte städa lite hemma innan de kom men vi la undan en sak medan Basti tog fram tre så vet inte om det gick så bra. Egentligen är det ju ingen som tänker på detta med hur det ser ut hos andra men jag är lite knäpp angående detta som jag skrivit om tidigare. Jag visste ju att alla leksaker skulle åka ut igen men ändå ville jag ha det på plats innan de kom. Ni förstår inte hur skönt det ändå var sedan att se Basti leka som barnen genom att ta fram alla saker och springa fram och tillbaka mellan rummen till skillnad från när han leker med oss vuxna och får ta fram en sak i taget och därefter plocka undan det innan han tar fram nästa sak. Det gick även superbra att prata med den andra mamman även om vi inte känner varandra sedan tidigare, trots att våra samtal avbröts av barnen mest hela tiden. Jag hoppas som sagt att vi snart kan göra om detta.

4 reaktioner på ”Playdate

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s