Barnanpassning avd 12

Det är väldigt omskrivet om hur maten och miljön är på Nya Karolinska Sjukhuset för barnen på avdelning 12 just nu. Jag delar till fullo den bilden som andra föräldrar förmedlat i media och jag tycker att det var en väldigt bra debattartikel i Expressen idag av en annan mamma. Läs gärna den.

Hur kan det ha blivit så fel när man byggde detta dyra sjukhus? Personalen som gör ett fantastiskt jobb har försökt att förmedla till beslutsfattarna vad som var bra på det gamla sjukhuset och vad som kan utvecklas till det nya, men ingen verkar ha lyssnat på dem som faktiskt vet vad barnen behöver i den här situationen. Många ur personalen har arbetat där väldigt länge och vill barnens bästa, varför inte dra nytta av deras kunskap? Hur kan det bli såhär och varför har det inte funnits ett barnperspektiv? Personalen har på ett sätt trotsat ledningen genom att ha skapat lekrum i ett patientrum och tagit med sig leksaker och en vägg med fönster i som är oerhört uppskattat av barnen att leka kiosk vid. De har även valt att sätta upp saker på väggarna i de gemensamma utrymmena och försöker göra det till något annat än steril sjukhusmiljö. Jag är väldigt tacksam för personalens engagemang men det behövs ännu mer för att det ska bli bra så alla bidrag till Barncancerfonden Stockholm Gotland är välkomna, vill man hjälpa till att stödja deras arbete har Basti en insamling i sitt namn till dem (https://charitystorm.org/fundraisers/kampa-basti/). Tillsammans kan vi försöka göra skillnad och det är väldigt viktigt att göra sin röst hörd och komma med förslag till förbättringar där det är möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s