Klara?

Igår när vi checkade ut från sjukhuset kändes det återigen som vi nästan är klara med Bastis behandling, att han är frisk igen. Nästa behandlingen på sjukhuset är inte förrän om fyra veckor, det är en hel evighet tills dess och sådan lyx. Han får cellgifter i sonden varje dag men ibland känns det inte som det räknas. Hans blodvärden var bra igår kväll med Hb på 92 och neutrofila på 1,3 och totala vita på 300. På onsdag ska vi till sjukhuset för blodprovstagning igen, det kommer vi göra en gång i veckan nu tills hans värden blir mer stabila och då vi kommit på rätt dos med cellgifterna han får hemma. Efter det blir det kanske varannan vecka han behöver ta prover. Vi kommer även börja trappa ut två av tre smärtlindrande mediciner och har halverat blodtrycksmedicinen. Får hålla tummarna för att det går bra. Vi har tagit bort medicinerna som han fått vid 2 på nätterna och det var så skönt att vi för första gången sedan januari inte behövde ställa en klocka på natten utan nu har vi endast tre larm per dag för mat och medicin. Det går framåt för oss och hoppas det fortsätter så för då kanske Basti kan vara några timmar på förskolan snart och få leka med sina kompisar.

Vi önskar alla en trevlig påsk! Vi skulle egentligen firat påskafton tillsammans med Bastis faster och kusiner men då en av kusinerna fick vattkoppor har vi fått ändra planerna. Vattkoppor och röda hund är två av de sjukdomar som man vill undvika att barnen under behandling får och skulle de vara tillsammans med någon där vattkoppor sedan bryter ut under närmsta veckan är det bra om vi får reda på det eller om någon bara besökt förskolan så vi känner till det då det kan innebära att vi måste läggas in på sjukhus för behandling med Basti.

4 reaktioner på ”Klara?

  1. Den känslan känns igen! När de intensiva behandlingarna är slut och man går in i en lugnare period, när det ( bara) är varje 4:e v. Ibland känns det som oj, nu är det över! Vi kan leva lite normalare, men jag tycker att det nästan känns svårare nu vid varje behandling, känns som en käftsmäll och tufft uppvaknande, barnen hade ju precis börjat må så jättebra.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s