Behandlingsdag

Började dagen med att väcka en trött Basti för att vi skulle gå ner och vänta på taxin vi beställt som sjukresa. Vi väntade och väntade men ingen taxi kom. Efter 17 minuter fick vi ett sms om att taxin var försenad. Micke ringde till sjukresorna och undrade vad de håller på med, men verkar som ingen tar något ansvar utan det får bara fortsätta som det gör. Vi gick upp och väntade ytterligare 15 minuter tills vi insåg att det kommer inte komma någon taxi inom närmsta tiden så vi utnyttjade resegarantin och ringde taxi Stockholm som kom inom 10 minuter.

När vi väl kom fram till avdelningen fick vi ett rum där vi får vänta tills de har satt Bastis nål efter att bedövningen fått verka. Därefter kommer de ta blodprov för att se om hans värden är tillräckligt bra för behandling, men han kommer i vart fall att sövas idag för behandling i ryggmärgen och byta sond. Sedan får vi se om det blir fortsatt behandling men de kommer påbörja uppväskningen av honom då den ska vara i fyra timmar innan de eventuellt kan koppla på cytostatikan som ska gå i 24 timmar.

Jag trodde inte det skulle bli några problem med fastan men så fort vi kom in på rummet började Basti fråga efter yoghurt. Han tyckte att jag skulle gå ut och hämta yoghurt till honom och förstår inte varför jag inte kan det. Han blir så arg på oss för att han inte får äta. Vi försöker förklara att läkaren måste kolla på honom innan han kan få yoghurt men han förstår inte riktigt det resonemanget även om han lugnar ner sig i vart fall för stunden. Vi hoppas att han får en tid för sövning snart så att han får äta igen om han vill.

3 reaktioner på ”Behandlingsdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s