Har jag något jobb?

Känns som jag inte har något arbete för tillfället och fick endel kommentarer om det igår. På ett sätt gör jag både jobb som förskolepersonal och sjukvårdspersonal genom att ta hand om Basti just nu. Idag när jag var på stan efter att besökt mitt riktiga jobb började jag fundera på hur mycket Basti missar genom att inte vara på förskolan där de har en plan på vad och hur barnen ska lära sig nya saker för att utvecklas. Jag har inte den kompetensen men det kanske inte påverkar honom på sikt. Han umgås med oss vuxna mest hela tiden och förhoppningsvis går det bra i alla fall även om det blir mycket skärmtid.

Vad det gäller jobbet som sjukvårdspersonal fick vi idag den nya medicinen med kortison och den var i små kapslar så nu måste vi dela dem för att hälla över de till en spruta som vi därefter fyller med vatten innan vi skakar och tar in det i Bastis sond. Fick en fråga idag om Bastis sond och den byts ungefär en gång per månad i samband med att han sövs om möjligt. Sedan behöver vi ibland tejpa om eller tejpa ytterligare om den lossnar från kinden då det annars finns en risk för att sonden åker ut. Vi använder sonden till att både ge Basti näring och vatten samt hans mediciner då han varken äter eller vill dricka för tillfället. Han ska ha mellan 800-900 ml sondmat per dygn och ca 300 ml vatten så det blir en del att ge i sonden och det är guldvärt att den finns som ett alternativ när det inte funkar med vanlig mat.

Ikväll packar vi väskan för några dygn på sjukhuset. De ringde imorse och ville dubbelkolla så att vi vet att han ska komma imorgon. Tydligen var Bastis värden på gränsen igår varför de kommer börja dagen med att ta nya blodprover för att se om de kan påbörja behandlingen med cytostatika. Att fasta Basti inför sövningen imorgon kommer i vart fall inte vara några problem med tanke på att han ändå inte äter och dricker.

5 reaktioner på ”Har jag något jobb?

  1. förut fanns det inte någon förskola alls för barn och se vi har klarat oss jättebra, utvecklingen hos bar kommer naturligt det räcker med familjens hjälp framåt i livet och tänk att få ha sin mamma och pappa mormor morfar farmor och farfar nära sig varje dag det är guld värt. Det som är ledsamt är den nära leken med kompisar pga smittrisk, men det kommer han att ta igen senare. Har själv ett barnbarn med leukemi hon är 4 år och ligger ungefär i fas med Basti.

    Gillad av 1 person

  2. Jag tror Ellinor, att du inte behöver vara orolig över det som Basti missar, när han inte kan vara på förskolan. All den närheten, bokläsningen, spelen och lekarna som han får med er och de nära är så värdefullt. Han verkar vara så nyfiken och intresserad av det ni gör och besöker tillsammans med honom, så han suger åt sig massor av kunskap. Jag försökte skicka ett hjärta❤️ på förra kommentaren!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s