Vara hemma när man är sjuk

Jag har verkligen fått mig en ordentlig tankeställare vad det gäller att gå till jobbet mm när man inte är frisk. Tidigare har jag varit väldigt egoistisk och ofta tagit en alvedon och gått till jobbet trots att jag misstänkt att jag hade feber. Efter att Basti blivit sjuk har jag verkligen förstått vilken stor skada det kan göra för andra i samhället som blir jätte sjuka om de drabbas av feber vilket är så onödigt. Visst förlorar man lite pengar på en karensdag men tänk vilken skillnad det kan göra för andra som jag inte tycker ska behöva isolera sig från alla människor under stor del av året. Självklart kan man inte vara hemma för en liten förkylning men när det känns som man har feber tycker jag man bör stanna hemma från jobbet och inte dölja sjukdomen med alvedon. Eftersom Bastis immunförsvar är satt ur funktion nu pga cellgifterna så måste vi åka till akuten om han har feber på 38,5 grader vilket kanske inte skulle kunnat förhindras just den här gången men för att vi ska sluta sprida sjukdomar som bara går runt runt i samhället och sedan drabbar de som är väldigt svaga tror jag det är bra om alla tänker till innan man går till jobbet när man är sjuk.

4 reaktioner på ”Vara hemma när man är sjuk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s