Oplanerat inlagda

Vi lämnade prover på förmiddagen och skulle därefter ta en promenad i soliga Stockholm på vägen hem. När det var dags för Bastis mediciner vid 14 var vi på Drottninggatan men det var bara att sätta sig på en bänk och ta upp sprutorna för att ge honom dem i sonden. Då han varit väldigt trött och gnällig bestämde jag mig för att även ta tempen, det såg säkert ganska märkligt ut och tidigare hade jag tyckt att det vore jobbigt men nu var det bara att göra. Det visade sig att Basti hade 38,4 vilket innebar att jag var tvungen att ringa avdelningen som sa att vi behövde åka till akuten med Basti då han är neutropen. Provsvaren från idag visade nämligen att hans värden sjunkit sedan i fredags varför de inte ville påbörja cytostatika behandlingen utan vi skulle åkt tillbaka för nya prover imorgon för att se hur det utvecklade sig.

Vi gick tillbaka till Nya Karolinska och barnakuten där vi får gå före alla som sitter i väntrummet för att få ett rum direkt. Efter att han fått bedövningsplåstret fick vi vänta 30 minuter innan de kunde sätta en nål. Medan vi väntade kom en sjukhusclown och blåste bubblor och gjorde ballongdjur till Basti vilket gjorde att tiden gick fortare än annars. Sedan blev Basti trött och ville sova i vagnen, precis när han somnat kom sköterskan in för att sätta nålen. Basti var duktig som vanligt och hann bara räkna till fyra innan det var klart. Vi fick väldigt snabbt besked om att vi blir inlagda och som tur var hade de plats på avdelning 12 så nu är vi här och Basti har fått sin första dos antibiotika. Det var inte den här dagen vi hade räknat med tidigare idag men återigen fick vi uppleva att det inte går att planera nu när Basti är sjuk för saker kan förändras väldigt snabbt.

2 reaktioner på ”Oplanerat inlagda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s