Läkarbesök

Idag struntade jag i att åka taxi till sjukhuset utan gick i solen, det tog ungefär en timme vilket var en skön promenad och Basti sov hela vägen.

Vi mätte och vägde Basti när vi kom fram och tog blodtrycket, han hade växt lite på längden sedan i januari men inte gått upp i vikt. Därefter träffade vi en läkare som gick igenom nästa protokoll som börjar nu vilket innebär att vi är i underhållsfas 1 och då får han cellgifter i sonden varje dag plus varje torsdag. Utöver cellgifterna hemma ska han var åttonde vecka vara inlagd i 3-4 dagar för cellgifter intravenöst och var åttonde vecka andra intravenösa cellgifter men som ges i dagvården. Detta innebär att det blir sjukhusbesök ungefär var fjärde vecka framöver vilket känns så lyxigt om man jämför med hur det varit. För att hålla koll på vilken nivå av cellgifterna han får varje dag som han ska ha lämnar man blodprov minst en gång per vecka då blodvärdena inte får vara för låga för behandling. För att kunna påbörja behandlingen redan idag fick Basti lämna prover och var så duktig när de stack honom i fingret. När läkaren sedan återkom per telefon senare på eftermiddagen visade det sig att han glömt att lägga in en remiss på endel blodprover vilket resulterar i att vi får åka dit igen imorgon för att sticka honom i fingret, får hoppas att det går bra och jag önskar att det är ok väder så det blir en skön promenad även imorgon.

2 reaktioner på ”Läkarbesök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s