Barnvakter

Att släppa kontrollen om sitt barn är en utmaning. Att lämna sitt älskade barn som vi umgås med 24 timmar om dygnet hela veckan i stort sett till någon annan är inte alltid så lätt som det låter. Visst är det en skön känsla att vara iväg utan vår sjuka vardag med Basti, men att släppa kontrollen då till andra är svårt. Jag märker att jag frågar om hur det går med mat, medicin osv trots att det inte behöver vara så att jag har koll på det. Skulle de ha någon fråga kan de höra av sig men egentligen vad ska jag göra med informationen om vad Basti äter när jag inte är där. Vi har lämnat honom till personer vi litar på och som vi vet Basti mår bra av så jag måste jobba mer på att släppa taget när jag inte är där även om det är svårt. Sedan att jag får rapporter om att han äter ljus och lär sig knäppa sånger kanske inte gör saken bättre, men är nyttigt för Basti att utvecklas och får vara med andra än oss. I vanliga fall hade han varit på förskolan med andra vuxna och barn som skulle lärt honom både bra och mindre bra saker, men nu får han lite mer utveckling i vart fall.

Vet inte om Basti saknar oss eller hur han tycker det är att vi inte är där. Såg en filmsnutt igår från när han kollade på kort från vårt bröllop där han pekar på faster och bestman men inte på mig och Micke. Undra vad det betyder egentligen och hur han tänker om att vi inte är där. Han frågar inte efter oss vilket såklart är jätte bra för det betyder att han har det bra och är trygg med dem han är med men som mamma känns det ändå lite konstigt när min själviska sida kommer fram.

2 reaktioner på ”Barnvakter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s