Förändring

Satt på avdelningen och väntade på att Basti skulle vakna på rummet. Kände igen många av föräldrarna och barnen som passerade som precis som oss befann sig på dagvården eller är inlagda för behandling. Visst är det märkligt att vi är här tillsammans och att alla som tidigare var främlingar för mig nu är bekanta. Trots att det gått flera månader känns det så märkligt fortfarande att gå in på den här avdelningen. Det känns inte som ett främmande språk när man kommer in på avdelningen som i början och det är många glada ansikten som vi känner igen från de som arbetar på avdelning 12. Vi vet även hur saker fungerar på avdelningen nu till skillnad för några månader sedan, men jag vill inte vänja mig vid att gå in på en barnonkologiavdelning. Däremot känns det inte så konstigt längre när Basti sövs och somnar i min famn, men vet inte om det är för att jag har vant mig eller om det är för att jag stänger av känslorna och egentligen inte tagit reda på riskerna med allt som de gör med Basti. Jag gillar bara läget och hoppas att det blir bra. Skulle något hända så får vi ta det då helt enkelt. Jag har en liten kamp inom mig med att å ena sidan känna så som jag beskrev ovan och å andra sidan att jag behöver ha mer koll, men jag orkar inte riktigt ha mer koll än vad jag har just nu.

Idag när vi kom hem från avdelningen somnade Basti direkt, han är som en liten tonåring som gillar att vara vaken på kvällarna och sova på förmiddagen. Eftersom vi gick upp så tidigt idag fick han inte göra som han vill vilket antagligen kommer innebära att han kommer somna sent ikväll då han nu sovit flera timmar. Det är dock ingen mening att försöka väcka honom då en trött Basti inte är någon rolig kille att spendera kvällen med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s