Cytostatika hemma

Hemsjukvården ringde och informerade att de snart kommer vilket innebär att jag kunde sätta på Bastis bedövningsplåster. Efter ca 20 minuter ringer det på dörren och det är en sköterska som kommer för att sätta ny nål, ge cytostatika och mäta blodtrycket. Basti är busig på morgonen och leker med henne, så underbart att han är positiv och glad trots att det är sjukvårdspersonal som kommer vilket även är ett väldigt gott betyg till personalen som tar de extra minuterna för att busa med honom. Det tog några minuter att duka upp alla kompresser, nål, sprutor mm. Därefter började vi med att mäta blodtrycket och Basti fick hjälpa till att trycka på knapparna vilket han tycker är spännande. Hans blodtryck var mycket bättre idag än igår vilket antagligen beror på att vi börjat trappa ner på kortisonet. Sedan började sköterskan hantera nålen vi skulle sätta vilket gjorde att Basti blev lite ledsen men samtidigt lugn direkt när han fick sitta i mitt knä. Hon tvättade med fem spritindränkta tussar innan det var dags att sätta nålen medan Basti höll mig i båda händerna. Han är nästan helt tyst och väldigt lugn hela tiden, det är underbart att veta att det inte är några större problem att byta nål då det kommer göras så många gånger under den här tiden. Därefter fick han illamåendemedicin och cytostatika. Det är lite konstigt att när andra äter mysiga lördagsfrukostar ger vi Basti cytostatika i soffan. Vi sprutar in gift i honom på morgonen och tabletter med cytostatika på kvällen, det är en galen värld vi lever i. När sköterskan plockat ihop alla sina saker och ska gå får Basti en liten dinosaurie och sköterskan sa till mig ”ni har säkert redan hört det många gånger tidigare och kommer få höra det många gånger igen men ni har en underbar son och det är ingen slump att han är det”. Det var väldigt fina ord att starta den här dagen med. ❤️

4 reaktioner på ”Cytostatika hemma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s