Medicinsk status

Sista dosen vincristin på ett tag är avklarad idag! Det blev 75% av dosen han ska ha som han fick idag, vi får vänta och se om det orsakar mycket biverkningar. Han har haft ont i magen och klagat på lite smärta i benen de senaste dagarna men svårt att veta exakt vad det beror på. Från imorgon ska kortisonet sänkas och vi ska försöka fasa ur det på fyra istället för nio dagar. Då han fått höga doser av kortison en tid nu så kan det ha slagit ut hans egna produktion av kortison vilket kan resultera i att han får hög feber mm. Fördelen är att hans värden såg bra ut idag så hans immunförsvar är bra. Imorgon ska vi även påbörja medicinering med cytostatika i tablettform som vi mosar för att få in i sonden, hoppas det går bra. Bastis blodtryck var fortfarande högt idag trots att han får blodtrycksmedicin. Vi ska därför ta hans blodtryck varje dag som hemsjukvården är här och hoppas att det är kortisonet som höjt det tillfälligt. Är helt galet vad mycket hans lilla kropp måste stå ut med ❤️

Kändes lite rörigt på sjukhuset idag då vi kom en halvtimme sent till avdelningen med anledning av vädret. Allt kom på en gång då både dietist, sjuksköterska och läkaren skulle prata med oss. Jag hoppas att jag kommer ihåg allt de sa idag men i annat fall får jag ringa och fråga.

En reaktion på ”Medicinsk status

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s