Andas

Visst är det märkligt att man ska behöva lära sig att andas? Idag gick jag till sjukgymnasten och vaknade till av den kalla luften och snön som yrde. Det var så kallt att till och med mitt hår frös under den korta promenaden på 10-15 minuter. Känner mig ändå lite stolt över att jag gick och inte tog bussen trots att jag var så trött och det var sådant väder. Hos sjukgymnasten fick jag först en teoretiskt genomgång av hur nervsystemet fungerar mm, visste mycket av det tidigare men aldrig fel med en uppdatering. Därefter blev det 20 minuters avslappningsövning där hon berättade hur jag skulle andas och tänka, jag har alltid haft svårt att andas på ”rätt” sätt. Det känns som detta kommer göra nytta framöver för även om det bara var 20 minuter nu så kändes det väldigt bra trots att jag har mycket att öva på. Träning ger färdighet brukar man ju säga och jag hoppas att detta även gäller andningen som ska hjälpa mig att slappna av i olika situationer. Jag är lite stolt över mig själv som tar tag i detta nu trots att fokus är på Basti och hans mående, det känns ändå som att detta är en bra prioritering i vår situation. Förhoppningsvis kommer detta leda till att jag inte får så mycket bakslag när Basti är frisk och vi kan slappna av från den här situationen.

Vi hade planerat för att städa och rensa här hemma idag men med anledning av hur natten varit och då Basti vill ha mycket närhet de stunder han inte äter så blir det en slapp dag i soffan istället. Imorgon är det ny behandling för Basti så detta är nog det han behöver. Imorgon ska vi även börja nedtrappningen på nio dagar av kortisonet, hoppas att han snabbt återgå till sitt vanliga jag igen både för hans och vår skull.

4 reaktioner på ”Andas

  1. Mamma har varit på väg in i väggen under några år och blev sjukskriven under hösten. Hon fick också hjälp med andningen och det har hjälpt mycket! Vet även andra som fått mycket hjälp kring andningen med bra resultat!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s