Sova

Jag fick sova så länge jag ville idag men ändå vaknar jag som jag brukar. Basti sover i sitt rum med mormor och morfar som har tagit hand om medicinerna i natt. Det kommer ingen hemsjukvård idag på morgonen, men ändå vaknar jag. Ibland önskade jag att den inre klockan som ställts in efter Bastis medicintider tog en paus. Fördelen med att jag vaknar i tid är att jag fick följa sista loppet i OS som nu avslutas idag.

Sociala medier fylls av familjer som njuter av livet och där barnen växer och utvecklas hela tiden. Även vi försöker njuta av det lilla i livet och se Bastis utveckling men ibland är det svårt när jag jämför honom med barn i sin ålder och att Basti stapplar fram istället för att springa och hoppa som jämnåriga gör. Det är jätte bra att han kan gå utan att hålla i sig då det var en lång tid som han inte kunde detta, men ändå gör det ont i mig att se att han tappat så mycket av motoriken i benen. Men det kommer förhoppningsvis tillbaka och att han kommer ifatt sina kompisar, just nu är det dock något ytterligare som påminner om att han inte är som alla andra barn utan att han är sjuk. Hans hår har börjat växa ut lite sakta igen och ögonfransarna är tillbaka, men jag vet att han kommer tappa håret igen under behandlingen. Bara på några dagar har han svullnat upp mer i ansiktet igen. Det är dessa yttre tecken i kombination med tröttheten som visar hur sjuk han faktiskt är. Innan han kom till sjukhuset var han ju en kille som verkade frisk i mina ögon eller i vart fall inte allvarligt sjuk utan bara lite tröttare än vanligt och åt lite dåligt. Men det är bara att kämpa för att besegra cancern.

En reaktion på ”Sova

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s