Promenad

Var väldigt växlande väder idag, men då det började med solsken gick jag och Basti på en långpromenad med farfaster och Åsa. Vi gick till Gärdet där det var fullt med folk som promenerade och åkte skidor, Basti sov en hel del i vagnen under promenaden. Ser så skönt ut att vara nerbäddad i vagnen, men har samtidigt insett att han snart växer ur vagnen och då måste vi nog köpa en ny då Basti inte orkar gå så mycket som han skulle om han vore frisk. När vi gick över Gärdet för att titta på hästarna började det snöa ordentligt samtidigt som solen försökte komma fram. Vi gick sedan längs Strandvägen och hamnade på hotell Diplomat för att dricka varm choklad och kaffe och Basti fick såklart sin yoghurt som vi hade med oss. Därefter blev det en promenad hem där farfaster fick ge medicin, förbereda mediciner för ett dygn och lära sig matmaskinen. Tänk vilken tur vi har som har så många runtomkring oss som vill och kan hjälpa oss.

Jag fick höra idag att det var någon som tyckte att det var bra och ”tufft” av oss att våga resa iväg när Basti är sjuk. Jag blev glad att höra att de tyckte detta var något positivt. Det är inte en självklarhet att göra en sådan sak under pågående behandling, men jag är rädd att vi ska bli enbart ”vårdare” till Basti och därför har vi valt att prioritera en resa. Tidigare var jag rädd för att ”bara” vara föräldrar till Basti. För mig är det viktigt att försöka vara mer än mamma och bevara det som var jag även innan Basti kom samt min och Mickes relation. Att få ihop livet på detta sätt är inte lätt och kräver både arbete från vår sida och av vår omgivning för utan dem vore detta inte möjligt. Alla människor och familjer har sina drömmar, mål och visioner. Jag tycker detta är viktigt att påminna sig om ibland och att allas olika förutsättningar styr vad som är möjligt. Man ska aldrig döma andra för vad de vill göra med livet och vilka vägar de väljer att vandra och förhoppningsvis kommer det innebära att ingen dömer oss heller. Anledningen till att jag skriver detta är att jag har blivit ifrågasatt flera gånger för mina val i livet och det kan vara jobbigt att höra och ibland behöva försvara. Det var framförallt i samband med att Basti kom som jag kände mig ifrågasatt för att jag exempelvis valde kejsarsnitt, för att jag gav mycket ersättning istället för att amma och för att vi oftast varit inställda på att ”bara” ha ett barn. Jag önskade att vi alla stöttar varandra mer och istället för att ifrågasätta vara nyfikna på vad som ligger bakom våra val och därmed få en större kunskap och kanske förståelse.

6 reaktioner på ”Promenad

  1. Basti har en stor familj men många barn och vuxna som älskar och vill ta hand om honom ❤️ Ni behöver och förtjänar att komma iväg på tumis (bara ni 2 på finlandssvenska) 😘😘😘

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s