Förskola

Vi besökte Bastis förskola för andra gången sedan han blev sjuk igår. Han är ganska avvaktande mot sina kompisar och ska vara nära mig mest hela tiden. Detta gör mig lite ledsen då han brukade leka med sina kompisar och ta för sig. Nu känns det som han lever i en skyddad värld där han sällan är ett barn utan mer ett barn i en vuxenvärld med andra spelregler. Jag hoppas att detta förändras och framförallt att det inte är något som kommer påverka Basti senare i livet på ett negativt sätt. Då det var ganska kallt ute igår så fick Bastis kompisar gå in efter ett tag och då ville han följa med in, men det fick han inte. Jag vågar inte riskera något med alla sjukdomar som går nu och Basti som har en ganska intensiv behandling. Han blev jätte ledsen och började gråta och det är väldigt svårt att förklara för honom varför han inte får följa med dem.

De äldre barnen kom ut på gården när vi skulle gå och någon stannade upp och frågade vad Basti hade i ansiktet. Jag förklarade att han hade en liten slang till magen som han får mat och medicin i och som man sätter fast på kinden. Pojken svarade att han trodde det var något vi ritat och sprang iväg. Även en fröken från den avdelningen kom fram och trodde det var något vi ritat. Jag som lever i den här världen tyckte såklart att det var lite märkligt sagt av fröken, men det kanske är en naturlig reaktion från henne.

Efter besöket på förskolan gick vi till olika apotek då vi beställt medicin på ett men det visade sig att de inte hade enlitersflaskor med Alvedon så vi fick gå till ett annat. Trodde aldrig att den stora flaskan med alvedon skulle ta slut när vi hämtade ut den men det gjorde den uppenbarligen. Med mitt minne nuförtiden och alla olika mediciner har jag svårt att komma ihåg att beställa i tid när de börjar ta slut de olika mediciner då jag tänker tanken på kvällen men dagen efter är det borta tills jag ska förbereda medicinen för nästa dygn. Igår på förmiddagen var jag hos en sjukgymnast för att lära mig att träna hjärnan och slappna av mm, jag hoppas att detta ska medföra att jag får tillbaka min koncentrationsförmåga och mitt minne snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s