Fler drabbas

Vi var på avdelning 12 idag för behandling med vincristin, idag hade de ökat till 75%. Vi skulle även prata med läkaren idag om hur Basti mår och vad som händer framöver. Basti ville inte vara kvar i rummet och läkaren kändes väldigt stressad då telefonen ringde hela tiden. I den situationen är det svårt att ta in information eller komma ihåg om man har några frågor. Jag överhörde ett samtal mellan läkaren och sköterskan när vi var påväg in till läkarens rum som handlade om att två nya fall hade kommit till akuten idag och skulle upp på avdelningen. Det är så fruktansvärt att fler barn drabbas och att det nästan är ett barn varje dag med familj som drabbas. Det är så orättvist att barnen ska behöva gå igenom detta och jag lider även med deras föräldrar, denna värld som vi kastats in i vill man hålla andra utanför. Inga nya familjer borde behöva komma till avdelning 12 eller andra avdelningar runt om i landet som handlar om barnonkologi och alla som kommer in på avdelningarna borde komma ut med friska barn som bekämpat cancern.

Jag har tidigare börjat göra armband med kämpa Basti till vår insamling för Barncancerfonden, men idag då jag hörde detta om de nya barnen hade jag velat göra något mer generellt till förmån för barncancerfonden. Men det kanske är ett för stort projekt och att det redan finns liknande saker, men varför är inte guldbandet lika känt som rosa och blåbanden? Har ni idéer eller liknande får ni gärna höra av er.

Efter Basti fick sina cellgifter idag gick vi ner en sväng till lekterapin på sjukhuset då jag tänker att det är bra för Basti att vara i en miljö som liknar förskolan med tanke på gårdagen.

2 reaktioner på ”Fler drabbas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s