Positiv inställning

Är det vi som formas av livet eller livet som formas av oss? Vi lär oss hela tiden nya saker och vad som händer i livet påverkar oss både positivt och negativt. Vi utvecklas till de vi är med stort inflytande av vad vi utsätts för i livet, men samtidigt så är det avgörande hur vi hantera olika saker för hur livet ska bli. Jag är nog en person som ser möjligheter i livet istället för problem. Redan innan Basti blev sjuk har jag fått hantera bl.a. psykisk ohälsa i olika former, ett väldigt dåligt avslut på en lång relation och en lång kamp för att få Basti. När jag berättat för min psykolog vad mitt liv bestått av tycker hon det är ”konstigt” att jag inte brutit ihop tidigare. Men jag försöker se det som erfarenheter som jag kan ta med mig i livet för att hjälpa andra och mig själv. Vissa dagar är det såklart lättare än andra att vara positiv och optimistisk. Men denna inställning till livet tror jag hjälper mig och att livet hade sett annorlunda ut om jag inte varit positiv. Jag hoppas att även Basti kommer se möjligheter istället för problem framöver. Livet är inte en rak resa från start till mål, men det gäller att försöka göra det bästa av situationen. Även om Basti fortfarande är liten känns det som han har en positiv inställning till livet trots allt han är med om. Hoppas innerligt att han tar med sig allt han utsätts för till något positivt, även om vi inte vet vad han kommer minnas.

Det är klart att livet inte är en dans på rosor när vi ser hur Basti mår eller när jag tänker på hur andra som drabbats av cancer mår eller pratar med dem som förlorat sina barn. Det är jobbigt att se Basti skifta humör från att ena stunden leka och vara nöjd till att i andra sekunden tycka att livet är hemskt så att han bara skriker, att han ena dagen inte kan äta något till att han nästa dag vill äta allt han ser som påminner om mat och att se honom ha ont. Men som jag beskrivit i många tidigare inlägg är det dessa jobbiga stunder som ger mig perspektiv på livet. Jag vill så gärna göra skillnad för mina nära och kära men även för andra. Att kunna hjälpa bara en person i livet ger mig styrka och är en av mina drivkrafter till denna blogg. Senaste tiden har det blivit många inlägg om vårt liv, men jag hoppas att det kanske kan hjälpa någon ❤️

3 reaktioner på ”Positiv inställning

  1. Jag tror absolut vår inställning formar våra upplevelser. Sen är det kanske ibland svårt att se positivt på den situation ni befinner er i just nu. Men jag tycker du verkar göra det trots allt. Vilket verkligen är en styrka!
    Jag följer er dagligen och glädjs med er när Basti har bra dagar ❤/ KusinLinda

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s