Internationella Barncancerdagen

Vem kunde tro att vi skulle få erfarenhet av cancer på detta sätt? Att vi skulle besöka avdelning 12 på Nya karolinska sjukhuset som behandlar barn med cancer. Har alltid följt olika galor på TV som har insamlingar för exempelvis cancer eller utsatta barn i andra länder. Har suttit och tyckt synd om dem och fällt många tårar men aldrig trott att det skulle drabba någon i min närhet, så naivt av mig. Men vem kan tro att det ska drabba en av de finaste och närmsta personer som man har i sitt liv?

Barnen som var uppsvullna och utan hår var något jag skulle uppleva på distans och skänka pengar till utan att förstå vilken skillnad bidragen gör. Men nu sitter jag hemma med vår älskade kämpe Basti som tappat håret av cellgifterna, är uppsvullen av kortisonet, har en sond för mediciner och mat samt en port med en nål i bröstet. Han har ont och hans kropp är kraftigt påverkad av alla mediciner trots all smärtlindring. Detta borde inget barn drabbas av! Prognosen har blivit bättre för många barn men även om de överlever är det en fruktansvärd resa dit för många. Det är främst barnen som drabbas men livet påverkas för alla i dess omgivning. Att se någon man älskar lida är oerhört grymt och önskar att alla slapp detta.

Under den här starten på vårt maraton har vi fått uppleva mycket kärlek och stöd av nära och kära samt från många i vår närhet som vi tidigare inte haft lika mycket kontakt med. Detta är fantastiskt! Tänk vilka positiva krafter som finns och när de samlas blir man så rörd och tacksam. Jag får fortfarande gåshud när jag tänker på detta stöd ❤️ Jag hoppas att ni alla är med oss hela vägen.

Innan skänkte jag pengar till Barncancerfonden men förstod nog inte riktigt vad pengarna gick till. Nu har jag fått uppleva detta! Forskningen har gått framåt så prognoserna är mycket bättre för fler barn som drabbas och familjerna får mycket stöd i olika former vilket underlättar vardagen och ger glädje när det känns jobbigt. Men det kan bli bättre på alla sätt så snälla sprid ordet om Barncancerfondens arbete både nationellt och i de olika regionerna för att fortsätta samla in pengar som gör skillnad.

Barncancerfonden nationellt har främst hand om forskning mm medan de regionala föreningarna under Barncancerfonden genomför aktiviteter och anordna saker närmare barnen och familjerna som drabbas.

3 reaktioner på ”Internationella Barncancerdagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s