Moltas

Idag kom vårdhunden Moltas från hemsjukvården på besök hemma hos oss. Basti matade, borstade tänderna, lekte och myste med honom. Det är en fantastisk möjlighet vi har som kan få besök av Moltas. Märkte stor skillnad på Basti den här gången mot första då han vågade mycket mer. Djur och andra barn ger Basti mycket krafter som han behöver just nu. Även andra vuxna ger energi och att hemsjukvården kommer hem till oss varje dag ser Basti bara som en möjlighet till att leka eller hjälpa dem ända tills det blir dags för spruta i benet med blodförtunnande medicin. Har förstått att vi har väldig tur som bor i Stockholm där det finns hemsjukvård för barn då detta inte finns på många andra ställen i Sverige.

Efter Moltas besök var det bara att packa väskan för att åka till sjukhuset för cellgifter. Basti sprang runt i korridorerna och lekte innan de kopplade på cellgifterna. Personalen som nästan bara sett Basti sängliggandes eller buren under lång tid såg glada ut för hans skull och kom en del hejarop när han tog sig förbi. Det är underbart att se dessa framsteg även om det känns tufft att sitta i dagrummet och pumpa i honom cellgifter. Läkaren kommenterade även att han hade en typisk kortisonmage och kinder, men det blir bättre. Nu är det vila med kortisonet en vecka innan vi ska ge en vecka till med fulldos innan nedtrappning och annat kortison.

3 reaktioner på ”Moltas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s