Könsroller

Tycker det är intressant vilka roller vi ofta får beroende på om vi är pappa eller mamma. Eller är det så att vi tar dessa olika roller? Det är många som säger att mamma är ändå mamma, men vad betyder egentligen det?

Vi är väldigt olika jag och Micke och gör ofta saker på olika sätt men vi har en gemensam grundsyn rörande Basti. Jag tror att mitt kontrollbehov gör att jag ofta vill att saker ska göras på ”mitt sätt” även om jag nästan alltid får det bevisat att saker blir bra även om det görs på ett annat sätt. Detta är något jag måste jobba på för jag kan inte ha kontroll på allt och det finns inget som säger att jag ska få bestämma hur saker ska göras. Många gånger kan man ju göra på sitt sätt men jag kan inte ha synpunkter på hur Micke löser olika saker då resultatet blir detsamma.

Det är väldigt intressant ändå att sjukvården nästan jämt ringer mig och om jag inte svarar spelar de gärna in ett meddelande och berätta att de ska försöka återkomma till mig då jag inte har deras direktnummer. Men nästan aldrig försöker de att ringa till Micke trots att de även har hans nummer. Varför blir det så? Är det bara så i vår familj eller är det vanligt att det är så?

Samtidigt som de gärna ringer mig med information så är det många som ger extra beröm till Micke när det gäller hur han hanterar Basti i olika situationer. Beror det på att Micke är bättre än mig på att få Basti lugn och trygg eller är det för att han är pappa och att de inte har samma förväntningar på honom?

Det viktigaste av allt är att Basti får en trygg och bra uppväxt från oss båda, men ibland är det intressant att fundera på hur saker kan bli på olika sätt beroende på vilken titel man har.

2 reaktioner på ”Könsroller

  1. Håller med det dig, det är spännande med könsroller. Raine pratade med vårdcentralen häromdagen ang William. Då han önskade få en längre tid hos läkaren skulle sköterskan ringa upp senare för att lämna en tid. De ringde dagen efter, till mig.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s