Humör

Basti har fortfarande fyra olika smärtlindringar men trots det har han börjat få ont igen och det är tre veckor kvar med vinkristin. Smärtan i kombination med kortisonet påverkar såklart Bastis humör. Efter konsultation med läkaren höjde vi metadonet igen och tycker att vi märker en viss förändring i hans humör. Vi kunde till och med spela spel vid matbordet hela familjen, väldigt mysigt och uppskattat. Jag hoppas kunna få upp Bastis intresse för sällskapsspel då jag gillar det och tycker att det är en mysig umgängesform.

Idag kom sjukgymnasten på besök för att se hur Basti rör sig och om det finns något de kan göra för att underlätta för honom nu eller i framtiden. Jag längtar tills det blir vår så vi slipper ha så mycket kläder på Basti som hindrar hans möjlighet att röra sig ute. Basti var vaken ungefär 15 minuter av besöket innan han somnade i soffan igen. Det är dock väldigt skönt att få det bekräftat av många yrkesgrupper i sjukvården att vi gör mycket rätt vad det gäller Bastis mat, sömn och rörelse mm. Om det finns möjlighet att Basti får bestämma ska han få göra det då han har det så tufft ändå.

2 reaktioner på ”Humör

  1. Kul med sälskapsspel😊Vad skönt att ni kan få besök hem av sjukgymnasten och de andra inom hemsjukvården. Det måste vara lättare att få honom att röra på sig hemma och han behöver inte bli trött av åkandet fram och tillbaka till sjukhuset. ❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s