Sond

Basti somnade igår kväll hos oss i soffan och vi lyckades bära in honom i sin säng medan han sov vidare. Men sedan vaknade han och ville vara uppe ett tag till innan han ville sova i vår säng. Detta resulterade i att det nog inte var någon som sov särskilt bra. Jag vaknade dessutom vid 6 för att Basti sa att slangarna satt fast och då visade det sig att hans son lossnat. Vi pratade om det igår kväll att tejpen börjat lossna lite men att vi skulle fixa det idag. Nu hann vi inte det utan jag fick ringa hemsjukvården så att de kunde ta med sig en sond för att sätta in den hos oss. Är skönt att kunna sitta i soffan och ordna det istället för att behöva åka till sjukhuset. Basti var väldigt duktig även om han grät och tyckte att det var obehagligt så satt han stilla. Jag skulle tycka att det vore jätte jobbigt att någon ska föra in en slang i näsan via halsen till magsäcken som sedan ska tejpas fast på kinden. Han är så duktig vår kämpe som gör detta utan större protester. Även om jag tycker att det är jobbigt är det bara att vara lugn och hålla i honom med ett stadigt grepp över huvudet och armarna.

Efter den starten på dagen var det bara att springa iväg till bussen för att åka till psykologen, blev bara fem minuter sen. Hon tyckte att det verkar som jag gör framsteg då jag försöker ger mig mer egentid och hon tyckte även att det var jätte bra av oss att boka en resa, känns skönt att få det bekräftat att jag är på rätt väg även om vägen är lång.

Igår när jag skulle sova började tankarna snurra igen om vad andra tycker och tänker. Hur jag mår på insidan återspeglar sig inte alltid på utsidan. Med smink och kläder samt ett leende kan man lura vem som helst om hur man mår. Oftast är det väldigt skönt att kunna gå in i den ”rollen” för att slippa tänka på allt, men det var då jag började fundera på vad andra tycker om att vi ”bara” är hemma utan att jobba och dessutom är ute och försöker göra livet så bra som möjligt. Ska inte fastna i de här tankarna men tycker andra att jag borde jobba eller göra något vettigt istället för att ”bara” vara hemma när de träffar mig då det inte syns hur jag mår på utsidan alla gånger.

7 reaktioner på ”Sond

 1. Jag tycker du är väldigt modig o stark som delar med dig av känslor som många känner igen. Är säkert på att Basti kommer läsa denna bloggen i framtiden och tänka att hans mamma är grym och en doer som gör allt hon kan för hon och därigenom familjen ska må så bra som möjligt! Hejar på er från avstånd och tycker du är så fin o mänsklig ❤

  Gillad av 1 person

 2. Du måste vara den starkaste människa och bästa mamman jag vet eller hört talas om. Jag önskar att du inte tvivlade på dig själv, för du förtjänar att må bra med starkt självförtroende. Du är inspiration!

  Gillad av 1 person

 3. Men herregud, så kan väl ingen du träffar tänka! Då har de personerna något fel i huvudet. Klart du måste få göra annat (då det överhuvudtaget går) så du orkar med detta helvete i längden. Skulle någon tänka så (vilket jag starkt tvivlar på) så får de hoppa upp och sätta sig på nåt vasst tycker jag.
  Jag tycker det är så starkt, modigt och bra att du/ni försöker göra annat och ibland tänka på annat.
  Kram på dig vännen! ❤️❤️❤️

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s