Ny verklighet

Vem kunde tro för några månader sedan att jag skulle sitta uppe för att vänta på hemsjukvården som skulle komma efter 23 på kvällen för att ge Basti blod. Är en märklig känsla när de plockar upp stativ, pump och blodet i vårt vardagsrum. Det blir ännu ett tydligt tecken på att Basti inte är frisk och det känns som att sjukhuset verkligen kom hem till oss. Basti sov när de kom hit och kopplade på blodet då han låg i sängen. Han vaknade inte när de kopplade på blodet och han fick 110 ml på två timmar. När de installerat blodet i Bastis sovrum gick jag och Micke för att försöka sova, Micke sov jämte Basti i natt. Jag gick in i vårt sovrum och la mig i sängen och hade så svårt att somna när det sitter två ”gäster” i vår soffa. Jag är van att man umgås med de som kommer hit men nu gick jag och la mig. Tankarna började snurra; berättade jag vad allt finns i skåp om de exempelvis behöver glas, vill de ha kaffe eller något annat? Hörde hur de satt och tittade på TV och jag hade så svårt att slappna av att jag märkte att jag nästan fick ont i käken då jag bet ihop den så hårt. Men tillslut somnade jag och vaknade bara av att jag hörde att de satte på sig ytterkläderna och smög ut genom dörren strax innan två i natt. Då gick jag upp och släckte och låste dörren innan jag somnade om. Basti och Micke sover fortfarande och jag har inte hört hur deras natt varit än, men hoppas att de kunnat sova och nu får de sova ett tag tills hemsjukvården kommer igen och ska koppla bort Bastis näringsdropp.

Jag tänkte börja dagen i soffan med frukost och att titta på TV men vår TV ville inte samarbeta med mig utan visar bara felmeddelanden så efter några försök att fixa det så stängde jag av och satte på musik istället. Mitt tålamod är inte alltid det bästa med saker som inte fungerar som man förväntar sig, men blev mysigt att ligga i soffan och lyssna på skön musik också. Vi har börjat göra olika juicer för att jag har sett och hört så många på sjukhuset som pratar om detta för att försöka förbättra sitt men framförallt barnens immunförsvar. Nu har det mest blivit jag som druckit av juicerna men vi ger även Basti lite i sonden när jag kommer ihåg.

En reaktion på ”Ny verklighet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s