Världscancerdagen

Cancer är en sjukdom som ofta kommer utan någon förvarning utan dyker oinbjuden upp i våra kroppar. Att utrota cancern från kroppen är smärtsamt framförallt för den vars kropp som fått den oinbjudna gästen, men även vi runtomkring drabbas på olika sätt.

Vissa cancerformer för vuxna kan man se att olika livsstilar och val ger en ökad risk för den oinbjudna gästen, men för våra barn finns det ingen orsak till varför vissa barn drabbas. Det är som ett dåligt spel där vissa barn drar en nitlott och drabbas av cancern. Cancern finns i olika former och kan komma till olika delar av kroppen men den är fruktansvärd oavsett vart den kommer även om oddsen är bättre för vissa former. Även om oddsen är bra för en cancerform är det bara statistik och man kan aldrig veta vilka som bekämpar den oinbjudna gästen och vem som inte lyckas trots en hård kamp. Resan till att bli friskförklarad är oftast väldigt lång och tuff. Att bryta ner kroppen totalt för att sedan hoppas att den byggs upp igen är som en mardröm man hoppas snabbt tar slut. Att sitta bredvid och se sitt barn eller anhöriga utöva kampen mot den oinbjudna gästen är tuff och man känner sig ofta hjälplös. Det är inte lätt att vara stark och ge styrka till den som mest behöver det i alla lägen men vi kämpar varje dag!

Tänker på alla som fått besked om att någon i deras närhet drabbats av cancern, på de som utövar kampen i detta nu och de som tyvärr förlorat kampen och de anhöriga som finns kvar med minnet av de som förlorat kampen ❤️

Cancerfonden och Barncancerfonden gör fantastiskt arbete med att vården ska bli bättre genom forskning och på andra sätt hjälpa de familjer som drabbas. Även cancerrehabfonden gör ett fantastiskt arbete. Den oinbjudna gästen ska vi utrota och bekämpa så ingen behöver drabbas och gå igenom denna hemska resan!

2 reaktioner på ”Världscancerdagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s