Närhet

Han kryper upp och lägger huvudet på mitt bröst och jag smeker hans huvud. Det är så mjukt, lent och varmt hans huvud utan hår. Jag kunde aldrig föreställa mig att mitt barn skulle behöva tappa allt sitt hår och kännas mjuk som en bebis igen. Han andas tyngre och långsammare och jag känner att hans huvud blir tyngre. Att stanna upp i den stunden och bara vara är underbart! Vi ligger i hans säng utan en massa måsten trots att klockan är över nio en torsdag. Är så overkligt allt som hänt de senaste månaderna men här och nu är det fantastiskt! ❤️

I vanliga fall hade vi varit vakna i flera timmar och stressat för att hinna fixa allt på morgonen innan förskolan och jobb. Jag hade säkert inte varit i nuet och känt samma närhet till Basti, även om jag alltid försöker vara närvarande är det svårt när måstena står och väntar. Vi brukade dock ha en mysig stund påväg till förskolan då vi plockade med oss olika löv mm för att visa, vi spanade in bilarna och undrade hur många tåg som skulle komma. Men ändå var det en inre stress hos mig då jag kände mig otillräcklig både för Basti och jobbet. Jag hoppas att vi snart är tillbaka i det vanliga men att jag lägger ifrån mig tankarna på måstena och är här och nu. Jag vill ge Basti all tid och kärlek jag har hela livet, tror det är det som detta maratonlopp vill lära mig. Finns inget viktigare än här och nu, det som händer sen får vi uppleva då men när vi är i nuet.

Jag tänkte aldrig på hur varmt Bastis huvud var som bebis men nu när det ligger mot min kind och hans varma andetag når min hals känner jag värmen från hans hårlösa huvud. Håret kommer växa ut, men just nu är det mysigt med värmen och det mjuka som påminner om att leva i nuet. När håret är tillbaka får jag hitta andra sätt att påminna mig.

5 reaktioner på ”Närhet

  • Ja vi hade gärna varit utan denna resa men nu gäller det att göra det bästa av situationen.
   Jag fick mycket styrka av att träffa dig och läsa dina fina inlägg. Det ger mig perspektiv på livet och återigen en påminnelse om att leva här och nu. Hade givetvis önskat att vi aldrig hamnat här tillsammans med er och alla andra som drabbats av denna hemska sjukdom.
   Kram till er❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s