Ett år

För ett år sedan var jag lite nervös då Basti skulle börja på förskolan. Jag hade inte varit på en förskola sedan min lillebror gick där och det var ett tag sedan då han blev 30 år i somras. Hade varit på ett introduktionsmöte och fått brev hem med information om vad han skulle ha med sig. Basti var yngst tror jag och han var nog den enda som inte kunde gå men var väldigt duktig och snabb på att krypa. Basti älskade förskolan från första stund och det var så skönt att veta detta då han grät varje morgon när vi lämnade honom. Under inskolningen kunde Basti inte koppla av och sova under vilostunden men det blev snabbt bättre. Att han sov mycket mer än de andra barnen den sista tiden innan han fick sin diagnos var en av anledningarna till att vi sökte sjukvård. Även att han slutade äta av den goda maten som lagades på förskolan var en anledning. Jag är väldigt tacksam över att jag frågade personalen om de märkt någon förändring och att de noterat detta så att vi kunde ha med oss den informationen till läkaren.

Basti började dagen med att kräkas ner hela sängen imorse då han blev så arg när hemsjukvården kom då han sov och skulle koppla ifrån hans dropp. Som jag skrivit tidigare skulle jag aldrig kunnat hantera den här situationen tidigare men nu var jag bara lugn och hanterade det helt enkelt. Efter sköterskorna hade gått var det bara för Micke att byta och fixa iordning Basti medan jag fixade sängen. Återigen blev jag påmind om vilken tur vi haft som fått tvättmaskinen och torktumlaren, tänk att det finns så mycket fina människor som stödjer oss. Att bli påmind om denna kärlek och detta stöd nästan varje dag då vi måste använda maskinerna är fantastiskt då det inte bara hjälper oss i vardagen utan symboliserar så mycket mer för oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s