Bara barn

Jag har förmånen att få vara med Basti dygnet runt i en period nu. Från att han började på förskolan för ett år sedan så träffade jag bara Basti på helgerna och när han inte var på förskolan. Vi valde att jobba heltid båda två vilket innebar att jag oftast lämnade Basti runt 8 på morgonen och hämtade runt 16.30, det blev med andra ord långa dagar för honom. Jag upplevde inte det som något problem för Basti då han gillade förskolan med sina kompisar och fröknar samt att han vissa dagar blev hämtad tidigare av exempelvis farmor. Jag märkte hur Basti utvecklades och lärde sig nya saker men jag var inte med när han lärde sig det. Idag är det vi i Bastis närmsta omgivning som får vara med och lära honom så mycket som möjligt. Jag vill inte att han ska stoppas upp i sin utveckling pga sin sjukdom och vår nya vardag. Vi försöker att aktivera och leka med honom, men blir stor skillnad från att leka med andra barn. Det är många som redan innan Basti blev sjuk tyckte att han var ”klok och förståndig” för sin ålder och att man alltid kunnat skämta med honom och att han förstår det. Jag är såklart väldigt subjektiv i min bedömning men det är så även jag uppfattar Basti, en gammal själ i en liten kropp. Märker att denna sidan med att ”bara” vara barn faller bort lite hos honom. Ett exempel på detta var när läkaren frågade om Basti åt med bestick och mitt givna svar var ja. Läkaren tyckte att vi skulle låta honom leka med maten med händerna för att på det sättet locka fram att han vill äta, problemet är bara att Basti inte gillar att bli kladdig så det är han som väljer att äta med bestick. Detta med att bli kladdig och blöt är något Basti inte alls gillar längre. När vi var på förskolan och hälsade på tyckte Basti det var konstigt att något barn åt snö och kommenterade att de var snoriga, var inte länge sedan han själv var snorig och kladdig men hade då inte samma känslor kring det. Jag hoppas att Basti kan få leka med mer barn och att han kan få vara bara barn ❤️

Igår lärde Micke Basti att massera mina fötter och därefter fick även Basti massage vilket han uppskattade. Han är så underbar vår älskade kille som kämpar för sig själv och andra ❤️

3 reaktioner på ”Bara barn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s