Energi

Sov hela natten i vår säng idag och känns som jag fick endel energi av det. Efter att hemsjukvården varit här satte vi oss för att mysa lite i soffan, eller det var tanken men jag höll nog på att fixa och tvätta om jag ska vara ärlig. Basti verkar ha lite mer ont i benen och vill inte gå lika mycket, men hoppas det går över. Vi har minskat metadonet lite och igår var Basti inte på topp. Han hade temp på 35,4 som lägst och ville mest sova. Hemsjukvården tog prover på honom igår kväll men det visade ingenting utan att hans värden både vad det gäller infektion och blodstatus var bra. Vi får hålla lite koll på honom och hoppas att det bara blir bättre. Något positivt igår kväll var dock att han åt typ två päronsplitt.

Basti ville gå ut på förmiddagen så då begav vi oss ut med vagnen. Vi hann inte långt innan han somnade så jag gick och lyssnade på en podcast på vägen som handlade om ledarskap och hälsa. De kom in på ännet med antidepressiva och att det tog bort så mycket mer av känslorna än de depressiva vilket hade gjort någon av deras mamma väldigt passiv medan hon åt de tabletterna. Jag delar inte alls den upplevelsen måste jag erkänna. Jag funderade ett tag på om de gör någon verkan, men då jag bytte tabletter märkte jag verkligen effekten när den ena skulle trappas ur. Det är läskigt när ens hjärna inte alls fungerar som den brukar, så jag är tacksam för den hjälpen jag får genom dessa tabletter som jag var väldigt tveksam till tidigare. Tabletterna är dock inte en lösning på långsikt och det är bara en del av flera komponenter för att försöka må så bra som möjligt. Har dock märkt att de senaste dagarna har jag haft mycket mer energi än tidigare men samtidigt har jag svårt att varva ner och tankarna snurrar när jag ska sova. Funderar på allt från om hur jag borde äta och träna till hur Basti mår till om vi ska fixa iordning något hemma.

Att gå i regnet idag är oftast något som jag tycker är jobbigt, men idag kändes det väldigt bra. Har inte varit ute och rört mig särskilt mycket senaste månaderna så undrar hur det känns i kroppen imorgon. Passerade affären på vägen hem och handlade massa frukt, grönsaker och nötter då jag hoppas att vi kan hålla oss friskare på detta sätt. Innan har jag tänkt att det är bra att stoppa i sig bra saker och har levt så i omgångar, men nu har vi köpt en juicepress och hoppas att denna fas kommer vara mer bestående än tidigare ryck.

När vi sedan kom hem och åkte hissen upp vaknade Basti och blev så arg för han ville gå ut och inte alls vara inne. Han hade ju återigen missat hela vår vistelse ute. Blev dock bättre när han fick busa med Micke när vi kom hem och vila i sitt tält.

Bestämde mig idag för att starta ett eget Instagram konto till Basti, kampabasti, som ni gärna få följa. Jag tänker att även om jag är med Basti i stort sett dygnet runt kan det vara bra att särskilja lite på hans sjukdom och livet i övrigt när det är möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s