Spa och AW

Jag kom iväg till både spa på Sturebadet och AW idag! Det var via Barncancerfonden som jag och andra föräldrar fick lyxen med en spadag inklusive lunch. Några av mammorna hade jag haft kontakt med tidigare och några hade jag inte träffat förr. Det var så skönt att först bada bubbelpool och därefter äta en lång god lunch. När vi satt och pratade om våra barn som drabbats av denna fruktansvärda sjukdom slog det mig att livet verkligen förändrats under dessa månader. Kunde aldrig föreställa mig tidigare att jag skulle sitta och prata om barn som drabbats av cancer, våra barn. Vi är alla i olika faser av denna hemska sjukdom och några av oss har drabbats av det värsta man kan tänka sig genom att förlora sina barn. På samma sätt som vår resa ger andra perspektiv på livet så gav dessa mammors resor mig perspektiv. Är väldigt tacksam över möjligheten att sitta och prata med andra föräldrar som är eller varit i samma situation som oss. Jag tror att det är väldigt bra att både prata med dem som känner mig väl och de som har cancern gemensam med oss, detta skapar olika perspektiv och förståelse för situationen.

Vi avslutade dagen med en skön dusch och bastu. Därefter fixade jag iordning mig, blev imponerad av att det fanns hårprodukter och plattång mm. Är inte van vid sådana här miljöer och även om man blev trött av det så tror jag att det gav väldigt mycket energi.

Efter spadagen begav jag mig till Solna och mitt tidigare jobb för AW. Det är roligt att komma ut och träffa personer från mitt tidigare liv, men det blev stora kontraster under dagen. Det var många som undrar hur vi har det och hur det går med Basti. Den omtanke och kärlek som andra visar är jag tacksam för. Vet inte om jag hade förmågan att prata om så mycket kloka saker utan blev mycket prat om Basti, men är skönt att sitta och lyssna på andra en stund utan att vara så delaktig i samtalet.

Efter denna dag begav jag mitt till vårt andra hem på avdelning 12. Det är märkligt hur ett sjukhus som är väldigt sterilt ändå kan kännas som hem och ge någon slags trygghetskänsla. Att mötas av Basti och Micke som busat på avdelningen under dagen var skönt.

Blev glad ikväll när nattsköterskan kom in då jag vet att hon är väldigt tyst och smidig vilket är guldvärt för vår sömn. Det är verkligen stor skillnad på personalen och på natten tycker jag det känns ännu viktigare att det är bra personal för att vi ska orka med morgondagen så bra som möjligt.

En reaktion på ”Spa och AW

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s