Stark?

Läkaren ringde idag och frågade hur Basti mår inför morgondagens behandling. Bra blir mitt spontana svar och läkaren tycker det låter utmärkt med tanke på vilken start han fått av behandlingen. Att han mår bra innebär att de kommer ge honom full dos av cellgifterna för första gången avseende denna sort. Det känns väldigt tråkigt att när Basti börjat må bättre ska han få nya cellgifter vilket kommer påverka hans värden igen, får se om det påverkar honom på något annat sätt också. Som läkaren sa är det ett nödvändigt ont att ge cellgifterna nu i full dos för att de även ska bekämpa cancern. Vi vill inte att cancern ska komma tillbaka för att vi gav för låga doser, det finns en anledning till att behandlingsprotokollen ser ut som de gör. Men nu gäller det att hålla tummarna för att han inte får så mycket biverkningar.

Ikväll har vi duschat Basti och packat väskan. Reflekterade över att det är första gången som vi har en planerad inläggning på avdelningen, det känns mycket konstigt. När jag frågade Basti om han visste vart vi ska åka imorgon gissade han på farmor. När jag berättade att vi skulle till sjukhuset blev det genast ett stort nej! Får hoppas det går bra ändå med sjukhusvistelsen. Imorgon ska de förutom att ge cellgifter även kontrollera benmärgen igen och förhoppningsvis är all cancer borta.

Idag har jag samlat lite energi då Basti var med sin farfaster. Jag tog en lång dusch och åkte därefter in till stan. Köpte lite färg för att tona håret, har märkt att Bastis sjukdom gett lite gråa hår. Efter det gick vi till Reloaded och åt en väldigt god sallad. Ska försöka att tänka lite i vart fall på vad jag äter så det var ett bra ställe att umgås med min vän på. Det är så skönt att sitta och prata med en vän om livet som har sina upp- och nedgångar. Jag får ofta höra att jag är stark, men undrar vad det betyder då jag inte känner mig stark. Känner mest att jag gör det jag är tvingad att göra. Får även höra från endel att de inte känner att de har ”rätt” att klaga på saker som händer i deras liv då de vet vad vi har drabbats av. Jag är av åsikten att alla får klaga oavsett hur andra har det, men att man samtidigt ska ta tillvara på det bra man har och vara tacksam för det. Även jag kan känna att jag inte har rätt att klaga då det finns många som har så mycket sämre odds och jobbigare än oss. Allt är relativt och vi bör användas andras tillvaro för att ge oss perspektiv på livet och njuta när vi kan av de små sakerna ❤️

5 reaktioner på ”Stark?

  1. Tack för att du delar med dig av dina tankar i er situation. När jag och min familj gick igenom en svår tid läste jag bl.a boken Reality slap av Russ Harris. Hjälpte mig att acceptera svåra tankar och känslor. Håller tummarna för att allt går bra.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s