Shopping

Vilket underbart väder det var idag! Vi tog en skön promenad ner till stan och Basti somnade direkt som vanligt. Sedan Basti blev sjuk har jag haft många kläder som gått sönder men inte orkat eller prioriterat att gå på stan för att köpa nya kläder. Idag kändes det dock som det var kris på klädfronten så då köpte jag några nya byxor så jag trots att jag inte jobbar har andra kläder än mysbyxor. Basti sov i vagnen och morfar vaktade honom utanför affärerna medan jag och min mamma var inne i affärerna. Vi gick även och fikade på Teaterbaren då det känns som ett bra alternativ när det inte var så mycket folk som sitter så tätt för infektionsrisken. Basti åt inget men matade mig med en räksmörgås och citron, nutellabollen fick jag dock äta själv. En ovanlig biverkan av vinkristin är tydligen anorexia och ibland känns det som Basti visar sådana tendenser då han gärna kollar på mat, ser att andra äter och matar andra. Det ser ut som han nästan låtsas att det är han som äter genom mig.

Trots att Basti bara fick 25 ml per timme fick jag stänga av matpumpen efter knappt två timmar då han började få kväljningar. I natt ska vi testa 10 ml per timme och se om det fungerar istället. Efter att Basti mått illa i natt hade han även ont i magen så han vaknade och skrek med jämna mellanrum. Idag har han även pratat om att det är obehagligt när jag ger mat och medicin i sonden. Stackars vår lilla kämpe ❤️

När vi kom hem idag kom hemsjukvården och Basti lekte med dem och mormor och morfar. De lyste med ficklampor i sovrummet och läste böcker. Skönt att han skrattar och har roligt med sköterskorna så att han inte bara förknippar de med något jobbigt och tråkigt. Det låter på personalen som han inte träffat tidigare har hört att Basti oftast är en väldigt glad och rolig kille, bra att han har ett bra rykte även om han ibland har ett himla humör och inte alls vill samarbeta med varken sköterskorna eller mig. Basti blir helt tokig ibland när vi tex kommer in och ska ta av honom kläderna eller när vi tar bort någon mat som han inte vill äta men som ska vara med honom ändå.

En reaktion på ”Shopping

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s