Fjärilshuset

Dagen började med att Micke hade ont i halsen och hög feber. Detta känns inte bra då Basti inte får bli sjuk då det kan innebära sjukhusvistelse för oss igen. Nu har vi därför sett till så att Micke är i vårt sovrum och gör allt som är möjligt för att minimera smittan samtidigt som det är svårt när man bor i en lägenhet. Bara att hålla tummarna för att vi lyckas hålla mig och framförallt Basti från feber.

Jag hade ställt in mig på en dag hemma med Basti, men det blev ett spontanbesök till Fjärilshuset med farfaster istället. Utanför entrén stod det en stor tiger som röt och rörde på sig vilket skrämde Basti. Han var lite rädd till en början när vi gick och kollade på bland annat fiskarna och sköldpaddorna då det var en låtsas krokodil som röt till ibland. Men efter ett tag släppte det och han kunde njuta av fjärilar, fiskar, hajar och sköldpaddor. Han ville gå väldigt mycket vilket var underbart att se.

Vi passade även på att äta där men Basti ville inte ha något förutom att smaka lite av min dressing. Han fick lite lite på gaffeln och reaktionen blev att han kräktes upp det och endel slem. På något sätt har jag lärt mig hantera det och tyckte inte ens att det var jobbigt med att det var människor omkring som han kanske störde. Jag reflekterade över det när han lugnat ner sig. Innan han blev sjuk skulle jag varit ganska stressad i en sådan situation över vad andra skulle tänka, så något har jag lärt mig.

När vi skulle åka hem då de stängde kom jag på att jag glömt bort att hemsjukvården kommer runt 17 varje dag. Men trots snöovädret hann vi hem i tid till att de kom ca 15 minuter senare. Att glömma en sådan sak ser något som positivt då jag kopplat bort allt det ”sjuka” i situationen och var helt närvarande men jag tycker det är jobbigt att inte ha koll. Nu var det ingen fara men vad händer om jag glömmer bort Bastis sjukhusbesök? På tal om sjukhusbesök ska vi dit imorgon för en spruta. Jag trodde att vi skulle vara där vid 8.30 vilket framgår av kallelsen men när hemsjukvården kom sa de att det i deras system ser ut som att vi ska vara där kl 14. Inte heller då vi ringt avdelningen blev vi klokare då dagvården gått hem. De börjar 7.30 imorgon och då jag inte skulle hinna avboka sjukresan om vi får besked först då att vi ska vara där kl 14 så bestämde jag i samråd med hemsjukvården att jag åker dit till 14 så vi slipper riskera att vänta flera timmar om vi kommer för tidigt till dagvården. Får se hur det går imorgon helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s