Livet

Tack för allt fint stöd ni gav mig efter förra inlägget! Känns väldigt skönt att berätta om hur livet faktiskt är då det inte är en dans på rosor för någon av oss tror jag. Livet går upp och ner och det finns alltid de som har det både bättre och sämre än vad vi själva har det för tillfället.

Vi har det fantastiskt bra på det sättet att vi har mycket stöd och hjälp, Basti har den bästa prognosen när man talar om cancer och vi har varandra. Det är ändå jobbigt då det är mer än ett heltidsjobb som jag beskrivit tidigare med mediciner, mat mm vilket tar på krafterna. Jag känner att jag ofta är väldigt trött då det är svårt att koppla av här hemma. Men det finns de som har det betydligt jobbigare och inte ser det ljuset i tunneln som vi gör då behandlingen är avslutad om 2 år och några månader, de som inte har det stödet och hjälpen som vi har och där samhället inte finns som ett stöd. Tänker ofta på de personer som inte får någon avlastning genom LSS trots att de eller deras barn har så stora problem att de inte klarar sig själv. Dessa personer behöver stöd och avlastning för att orka, man orkar oftast mer än man tror och finns det inget annat val måste man ju orka helt enkelt. Det finns flera som undrar hur vi orkar och säger att de inte vet om de skulle orka. Men som sagt vi har inte valt den här situationen själva men vi måste orka nu för det finns inget annat val. Jag försöker hela tiden att se positivt på livet och kämpar för att allt ska bli så bra som möjligt för alla, detta tror jag hjälper mig mycket. Se möjligheterna istället för problemen. Det är nog därför jag ser det som en möjlighet att få professionell hjälp för mitt mående istället för ett problem.

Jag måste lära mig att det är ok att inte allt är perfekt, även om det aldrig varit det men jag har strävat dit. Det är ok att ibland släppa kontrollen och lita på att andra också kan hantera situationen även om det inte blir på mitt sätt så kan det funka ändå. Det är ok att våga be om hjälp och säga vad man behöver från andra. Det är ok om det inte är städat och fixat hemma jämt. Det är ok att ligga i soffan och sova på dagen trots att jag skulle kunna göra något produktivt av den tiden. Detta och många andra saker måste jag lära mig. Jag har inga krav på andra utan vill att de ska prioritera sig själva och det som de mår bra av och då måste jag lära mig att bli snäll mot mig själv på samma sätt. Det jobbet har jag framför mig och det kommer inte bli lätt då det är så här jag levt hela mitt liv hittills, men jag ska göra mitt bästa då jag tror att jag kommer ha nytta av det i resten av livet.

Om ni har några tips eller förslag till mig får ni gärna dela med er. Alltid bra att lyssna och få input av andra för att lära sig nya saker om livet både i vardagen och i krissituationer.

4 reaktioner på ”Livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s