Leva som man lär?

Vi människor är oftast väldigt kloka och vet vad som är rätt. I mitt jobb träffar jag många personer som inte får livet att gå ihop utan en massa stress som påverkar dem på olika sätt. Till dessa personer har jag gett råd och trots att jag ofta vet vad man kan göra så har jag inte levt som jag borde. Livet var ganska tufft innan Basti blev sjuk med att få ihop allt med hämtning och lämning av Basti, arbete och all markservice som måste skötas med mera. Trots att varken arbete eller min familj ställt krav på mig så har jag själv ställt höga krav på mig som jag i vissa perioder haft svårt att leva upp till. Det har inte varit så att det varit för mycket på jobbet eller hemma men allt tillsammans blev lite mycket för mig och började påverka mitt mående. Jag hade börjat dra i handbromsen och pratat med familj och kollegor om detta och styrt upp så vi skulle få hjälp men då blev Basti sjuk och allt kastades omkull. För att hantera situationen nu har jag tagit professionell hjälp för min, Bastis och Micke skull. Jag funderade ett tag på om jag skulle våga skriva detta då det känns som lite tabu, men att skriva om Bastis cancer gör jag ju så då borde jag även kunna skriva om den psykiska ohälsan som får professionell hjälp.

På tal om psykisk hälsa så fick vi igår besök av Bastis faster, farbror och kusin samt deras lilla valp Frans. Det var första gången som Basti träffade Frans och tror att kärlek uppstod. Den positiva effekt som Frans fick på Basti var underbar att se, Basti ville till och med försöka springa. Underbart vilken effekt en hund kan ge på oss människor. Ska bli spännande att följa Basti och Frans framöver ❤️ Vi hoppas även få träffa Moltas som är en vårdhund som en på hemsjukvården har.

Högst upp på Bastis lista just nu är annars att handla, är det inte i mataffären är det i Bastis affär eller på plattan.

9 reaktioner på ”Leva som man lär?

 1. Jag tror verkligen det är en styrka att kunna se att man är i behov av stöd och kunna ta den hjälpen som finns. Samtal av olika slag är ju väldigt stärkande och det finns så otroligt mycket kompetenta kuratorer, psykologer och terapeuter som kan stötta mycket. Jag har fått bra hjälp från Stockholms läns landsting så jag hoppas du med får det 🙂

  Gillad av 1 person

   • Smidigt! Jag hade en väntetid alls utan fick träffa kurator veckan efter jag ringde, men det ser ju såklart olika ut mellan olika sjukhus och avdelningar.

    Gilla

 2. Min professionella och privata tanke är de flesta människor skulle må bra av lite terapi emellanåt. Du, Ellinor, liksom många andra fastnar i det där hjulet när en inte orkar med att leva upp till våra egna krav. Vi lever i en pressad värld. Bra att ni pratar om det o funderar på olika lösningar. Att du söker professionellt stöd tror jag blir positivt för dig och inte minst för Basti. Det är absolut inget att skämmas för, det visar snarare en styrka för att du tar ansvar för ert gemensamma mående, bra gjort Ellinor! 💪❤️

  Gillad av 1 person

   • Någonstans på vägen har det där ”allt” bara blivit mer o mer. Tillslut har en som du förmågan att känna efter i tid, i annat fall hamnar en i ett svårt läge med utmattning. Du är en stark kvinna, Ellinor!

    Gillad av 1 person

 3. Var rädd om dig.Djur har positiv inverkan på människan.Alltid lättare att råda andra än ta hand om sig själv.Roligt se att Basti verkar må bättre

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s