Nätterna

Trots att vi är hemma hela familjen igen har inte jag och Micke sovit i vår säng tillsammans än. Vi har bestämt att vi måste turas om att sova med Basti då han är uppkopplad till droppet på nätterna och inte kan ta sig ur sängen om han blir ledsen. Ryggsäcken som innehåller droppet står i sängen hela natten och låter som en tickande bomb som man sett på TV. Basti verkar inte störas av varken ljudet eller slangarna men jag och Micke har svårare att koppla bort det ljudet när vi ska sova. Förutom ljudet så har vi alarm kl 2 då det är dags för mediciner. Men vi ska inte klaga, vi får ju vara hemma. Basti fick en ny säng ca en månad innan han blev sjuk och vi hade så svårt att bestämma oss för vilken typ av säng han skulle ha efter spjälsängen. Vi valde mellan växasäng, juniorsäng, vanlig säng och en dagbädd. Tillslut valde vi en dagbädd från Ikea där det fanns lådor under för förvaring och möjlighet att dra ut den till en dubbelsäng. Är väldigt nöjd med valet på denna säng nu då det innebär att vi kan sova bredvid Basti utan problem och vi behöver inte vara oroliga för att han ska trilla ner på ena kanten som när han sover i vår säng. Vi slipper även trängas alla tre i vår säng då varken jag eller Micke troligtvis skulle kunna sova med honom mellan oss. Basti har alltid varit en kille som har gillat att sova själv i sin korg eller spjälsäng så det här med alla tre i sängen har vi inte gjort många gånger under de här två åren.

Förutom ljudet och alarmet så vaknade Basti vid 5 imorse och var väldigt pigg. Han ville absolut inte sova utan skulle kolla på telefonen. Jag försökte sova bredvid honom men han pratade hela tiden och började peka i mitt ansikte och leka med mitt hår. Tur att vi inte har några måsten utan kan sova lite på förmiddagen istället då det annars blir en väldigt lång dag.

Jag missade dock ett läkarbesök för egen del imorse, blir lite arg på mig själv för det då jag är van att alltid ha koll. Men ska försöka att släppa det och ringde dit och förklarade läget så jag fick en ny tid till imorgon som jag ska försöka komma ihåg.

Då det här med mat inte är en prioriterad fråga hos oss än, särskilt då inte Basti vill äta och reagerar väldigt på dofter så är jag väldigt tacksam att mina föräldrar lagat mat som vi har i frysen och bara kan värma. På det sättet får vi hemlagad mat utan att behöva anstränga oss. Är sådan lyx!

2 reaktioner på ”Nätterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s