Hemsjukvård

Idag fick vi beskedet att vi skulle få komma hem med hjälp av hemsjukvården. Det var ett underbart besked för oss då detta kommer ge oss chansen att förhoppningsvis få vara hemma en längre tid tillsammans. Hemsjukvården kommer komma mellan 16-18 varje dag och sätta Bastis dropp och när det har gått i 16 timmar kommer de på morgonen/förmiddagen för att ta bort det så att Basti slipper vara uppkopplad i åtta timmar per dag i vart fall. Då Basti fortfarande inte har något immunförsvar ska vi undvika folksamlingar inne just nu. Det får bli bus ute och förhoppningsvis finns det några som är friska som vill hälsa på oss, bara att ni hör av er 😉 Det är dock samma regler som gäller som när Basti föddes, dvs ingen är sjuk, tvätta händerna med tvål och vatten och därefter handsprit. Kan vi minimera risken för smitta här hemma är det bra samtidigt som vi inte kan undvika att leva genom att isolera oss för då kommer vi nog alla tre bli galna.

Det tog ganska lång tid innan vi kom hem idag då vi skulle ta prover, sen var det mat och därefter kom dietist och hemsjukvården för att prata med oss. Sedan höll de på att undersöka vilka av medicinerna som fanns på apoteket och vilka som de var tvungna att skicka med från avdelningen. Detta tog många timmar kändes det som. Men vi fördrev tiden med att busa, måla med pysselbyrån och rita. Basti har varit på jätte bra humör idag och busat med många i personalen och gått en hel del när vi hållit hans händer. Det är så underbart! Har det vänt nu?!

Läkarna bestämde idag att Basti inte ska få cellgifter imorgon utan låter hans kropp vila lite. Jag hoppas att även vi kan vila lite nu även om det är ett större ansvar att vara hemma än på sjukhuset känns det som. Med hemsjukvården nu slipper vi även åka in två till tre gånger till sjukhuset för att lämna prover utan nästa sak på sjukhuset blir nästa onsdag hoppas vi, men då blir det ett kort besök på dagvården om allt går enligt plan.

4 reaktioner på ”Hemsjukvård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s