Catering

Idag blev det en positiv överraskning när Westers catering kom till avdelningen och bjöd på middag med efterrätt. Basti äter ingenting, men för oss andra på avdelningen och för personalen är det en väldigt uppskattad sak när de kommer och bjuder på mat. Bra intiativ av dem och Barncancerfonden!

Blir lite ledsen när jag märker hur ovarsamt jag ser att de hanterade Basti i förra veckan när de bytte hans sond. Han har fortfarande ett stort märke på kinden efter att de tog bort tejpen som håller fast sonden. Vi hoppas att det läker och inte ger några ärr.

Jag skriver ofta om Bastis port och tänker att det kanske är någon som undrar hur den ser ut. I denna kan Basti få saker intravenöst och de kan ta blodprover ur den också vilket gör att det endast gör ont när de byter själva nålen. Byte av nål sker ca en gång per vecka. Om vi bara är hemma på permission får nålen sitta kvar men i annat fall tar man bort nålen och då är det endast brickan med sina kopplingar som sitter under huden som är kvar. Det är helt fantastiskt att han kan ha den där så att de slipper sticka så ofta och det blir inte obehagligt för honom. Är även imponerad över att han inte trasslar in sig i alla slangar utan om det är några som trasslar är det vi vuxna.

I morse vid kontrollen låg Basti och sov, trodde vi.. När de tagit blodtrycket är Basti så söt så då sätter han upp fingret för att kontrollera syresättningen. Han är så klok min kämpe ❤️

4 reaktioner på ”Catering

  1. Vad underbart med sådan mat hoppas det smakade bra.Basti verkar finna sig i det mesta.Såret läker säkert så inget kommer synas längre fram i tiden

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s