Jobba inom sjukvården?

Dagens sövning blev på operation då läkaren som skulle gjort det på avdelningen var sjuk. Det känns alltid mycket större att åka ner till plan 6 för operation då allt är så stort och det blir så mycket mer personal och uppvak på BUVA istället för på rummet med personal som observerar honom i cirka 30 minuter. Idag fick även Vargis en elektrod när de skulle sätta på Basti dem innan han sövdes. Basti vet exakt vart de ska sitta på bröstet och tog även snabbt fram fingret för han vet att de ska mäta hans syresättning där. Personalen blev imponerade och undrade om han ska jobba inom vården när han blir stor. Känns som en fördel att ha kunskapen att vara patient under lång tid för förståelsen för de patienter man skulle hjälpa som personal samtidigt som det känns som det finns en stor risk att han kommer vara så rött på sjukvården när han är klar med detta så att han aldrig vill sätta sin fot på ett sjukhus om han inte måste i framtiden. Vi får se helt enkelt hur denna erfarenheter kommer att påverka hans framtid och de val man ska göra i livet framöver.

För mig var det aldrig ett alternativ att arbeta inom sjukvården då jag har svårt för stick, blod och kräk exempelvis. Endel påstår att man skulle lära sig. Nu lär jag mig massor och får göra saker jag aldrig trodde jag skulle klara av tidigare. Är så glad över det och över all underbar personal som hjälper till och gör ett strålande arbete❤️ Jag tror dock inte att jag kommer byta karriär efter den här tiden. Men man ska väl aldrig säga aldrig här i livet.

<<<
ti har varit super mysig i natt, även om han hållit mig vaken vid många tillfällen men han har varit så kelig och kommer och ska sova i min säng. Detta är något han börjat med de senaste dagarna. Även om jag har svårt att sova med någon så nära så måste jag medge att det är helt underbart att vakna så nära honom ❤️ Efter att han duschat imorse vill han inte sova ensam i sin säg så då somnade han i min famn i fåtöljen igen.

Nu sitter vi på uppvaket och väntar på att han ska vakna om ca 45 minuter. De har tagit prov i benmärgen, bytt sond och gett cellgifter i lårmuskeln. Efter han vaknar ska han vätskas på lite mer med dropp innan de påbörjar de andra cellgifterna i 24 timmar.

3 reaktioner på ”Jobba inom sjukvården?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s