Rundtur avdelning 12

Tänkte visa er vårt andra hem genom en liten rundtur.

Receptionen som välkomnar alla när vi kommer in på avdelning 12 tillhör dagvården som har några rum för dagvårdspatienter.

Det finns totalt 28 rum på avdelningen varav majoriteten tillhör inneliggande patienter. Det är 14 rum i respektive korridor. I dessa korridorer är det jag får min dagliga motion då Basti vissa dagar vill att jag ska bära honom totalt ett par timmar om dagen och då ska vi gå runt, runt runt. Det är tur att jag har mitt bälte från Hippychick som han kan sitta på för i annat fall hade jag aldrig orkar bära honom. Det bältet är helt klart den bästa investeringen vi gjort de senaste månaderna. Jag kan även säga att jag tröttnat på de här korridorerna redan då det inte finns så mycket att titta på. Men Barncancerfonden Stockholm Gotland sponsrar ett akvarium som står i en av korridorerna. Det finns även lite uppklistrade bilder och några matchtröjor. Som tur är finns både mitt och Mickes lag representerade och Basti har nästan lärt sig vem av oss som håller på vilket lag.

Det som kallas Dagrum på avdelningen är mer en korridor med en kioskliknande del som är köket där enbart personal får vara i och där vi får frukost. Barnen får mat från en meny av färdiglagad mat som micras. Vi föräldrar får betala 85 kr per person och måltid för denna mat. Kan säga att vi aldrig köpt den maten då vi inte tycker att den ser aptitlig ut och därmed inte värd de pengarna. I detta dagrum ska alltså alla familjer samsas om man inte vill äta på rummet. Vissa dagar kommer även pysselbyrån och en musikterapeut för att ha verksamhet i dagrummet.

Då man inte riktigt byggt detta sjukhus för barn, vilket jag skrivit om tidigare, har två patientrum blivit lekrum respektive förråd.

Det finns även ett ungdomsrum för de patienter som är lite äldre, även vi har lånat detta rum vid några tillfällen då det varit ledigt. I detta rum finns det en soffa och tv-spel och vanliga spel.

Föräldraköket på avdelningen är väldigt lite och det finns endast tre micros för att värma sin mat. Alla rum har ett halvt hyllplan i kylen och så finns det en gemensam liten frys. Förhoppningsvis kommer detta byggas om så att det finns större möjlighet att laga enklare maträtter. Det är både en ekonomisk fråga men framförallt en fråga om att barnen ska få i sig något att äta. Maten som serveras här inbjuder inte barnen att äta tyvärr.

När det sedan kommer till våra rum så står det skyltar utanför så alla vet vilka barn som bor i rummet samt vilken undersköterska respektive sjuksköterska som har hand om det barnet för aktuellt pass.

Detta rum som vi har nu är samma som mötte oss den 26e oktober. Då kändes det så overkligt när det stod Sebastian med familj på ett av rummen men nu har vi vant oss på något konstigt sätt.

Detta är vårt rum för tillfället, snart bott här i 8 veckor under 2 perioder i just det här rummet. Vi har märkt att det snabbt blir stökigt då det endast finns en jätte liten garderob för förvaring och är man här en längre tid så samlar man på sig en hel del saker. Från början stod inte sängarna tillsammans men då det blir lättare med Basti har vi valt den här möbleringen. Alla rum har även ett eget badrum med dusch och skötbord, men det känns alltid lyxigt med dusch hemma.

Förutom detta så finns det två behandlingsrum där man kan utföra diverse saker, exempelvis när de byter nål kan dessa användas eller när de sövs.

Det finns även ett fikarum för personalen och som grupprum med datorer för personalen samt lite andra rum för personalen för att förvara medicin och utrustning mm.

Om ni har några frågor får ni gärna höra av er!

Idag bytte Basti sin nål i porten som måste göras ungefär en gång per vecka. I natt väntar fasta inför sövning imorgon då det blir ny behandling med cellgifter i ryggmärgen, en spruta i benet samt intravenöst i 24 timmar. Hoppas att detta går bra och att han slipper så mycket biverkningar.

2 reaktioner på ”Rundtur avdelning 12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s